Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 30. 12:11, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Erős jelszó, biztos védelem!

Erős jelszó, biztos védelem!

Kérjük, fogadják meg a Mátrix Projekt kapcsán a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelszóvédelemmel kapcsolatos tanácsait.

A megfelelően erős jelszó kialakítása alapos átgondolást igényel, mivel meg kell találni az egyensúlyt a biztonság és a használhatóság között. Ez azt jelenti, hogy legyen a jelszó egyszerű, tehát jól használható, ugyanakkor mégis kellően bonyolult ahhoz, hogy ne legyen feltörhető. Ha bonyolult egy jelszó, akkor a felhasználónak nehezebb megjegyezni, míg ha egyszerűbb, akkor könnyebb feltörni. A jelszó bonyolultságának kiválasztásánál figyelemmel kell lenni a kockázatokkal arányos védelemre is, ami azt jelenti, hogy nem mindegy, hogy a jelszóval milyen rendszerekben tárolt adataikat, információkat kívánják megvédeni.Tanácsaink a megfelelően erős, mégis használható jelszó megválasztásához:

Az első és a legfontosabb, hogy megfelelően hosszú és összetett jelszót válasszanak!
A jelszó hossza legalább 6-8 karakter legyen. A feltöréseknek való ellenállás szempontjából ez az egyik legfontosabb paraméter. Ne feledjék, minél hosszabb a jelszó, annál biztonságosabb!
Összetételét tekintve válasszanak kis- és nagybetűket, számokat és lehetőleg speciális karaktereket is tartalmazó jelszavakat.
Mindenképpen kerüljék a túl rövid, például 1-5 karakterből álló, vagy olyan jelszavakat, amelyek bármely módon köthető a használójukhoz (például becenév, személyes adatok, telefonszámok, saját maguk, vagy a gyerekeik születési dátuma, családtagok, barátok, kedvenc focicsapat vagy háziállat neve). Az ilyen jelszavak illetéktelenek számára könnyen kideríthetők, például a közösségi oldalak tanulmányozása révén.
Ne alkalmazzanak egymást követő azonos, csökkenő vagy növekvő számokat, vagy karaktereket tartalmazó jelszavakat is, mert ez jelentősen megkönnyíti a feltörhetőséget!

Ne feledjék! A jelszavakat mindig tartsák titokban és azokat rendszeres időközönként cseréljék le! Kérjük, adataik védelmében minden jelszót csak egy helyen használjanak és tartsák be szabályként, miszerint egy rendszer egy jelszó.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.