Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 15. 07:30, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Erős hidegfront érkezik!

Erős hidegfront érkezik!

Éjszaka erős hidegfront érkezik, mely vasárnap át is vonul felettünk. Az erősen megnövekvő felhőzetből már szombaton éjjel és hajnalban is többfelé várható eső, zápor, északnyugaton akár még be is dörrenhet.

Vasárnap Szükség lesz az esernyőkre, csak késő délutántól kezd majd északnyugat felől határozottabban csökkenni a felhőzet. Országszerte északnyugatira fordul és feltámad a szél, többfelé lehetnek erős, a hegyekben viharos lökések. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután mindössze 10-18 fok várható, délkeleten lehet még enyhébb az idő a nap első felében.

Hétfőre kitisztul az ég, túlnyomóan napos, száraz idő várható, délután lehet csak több felhő az égen. A nyugati-északnyugati szél az ország középső és keleti részén még többfelé élénk lesz. Hajnalban -1, +7 fok várható, elsősorban a nyugati határszélen és északkeleten lehet talajmenti fagy. Napközben 12-16 fokot mérhetünk.

Kedden erősen fátyolfelhős lesz az ég, így leginkább szűrt napsütésre készülhetünk. Számottevő csapadék nem várható. Sopron és a Fertő-tó környékén megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Kora reggel -3, +6 fok, míg napközben 11-16 fok valószínű.

A hét közepétől újra melegedés kezdődik, de ennek mértéke még meglehetősen bizonytalan. Szerdán délnyugat felől erőteljesen megnövekedhet a felhőzet és délnyugat felől egyre többfelé eredhet el az eső, élénkülhet meg a szél. -3 és +6 fok közötti minimumokra, 11-17 fok körüli csúcshőmérsékletekre készülhetünk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap erős hidegfronti hatás várható, a tünetek közül leginkább a fejfájást és a migrént emelnénk ki, de az érzékenyebbeknél emellett felerősödhetnek az ízületi panaszok és növekedhet a görcshajlam is.

Álmosságérzet törhet ránk, megnőhet a reakcióidőnk, így az utakon is érdemes lesz fokozott figyelemmel vezetni.

A hűvös időben felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájások, valamint nagy lesz a megfázásveszély, így réteges öltözet viselése ajánlott.

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap az érkező hidegfrontnak köszönhetően többfelé találkozhatunk esőtől, záporoktól vizes, csúszós útszakaszokra.

Az északnyugatira forduló szelet erős, a hegyekben viharos lökések kísérhetik, melyek jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Az erős fronthatás miatt dekoncentráltabbak, álmosabbak lehetünk, valamint megnövekedhet a reakcióidőnk, így érdemesebb lesz nagyobb követési távolságot tartani.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.