Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Február 04. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Enyhe, szeles, záporos hétzárás.

Enyhe, szeles, záporos hétzárás.

Elsősorban délen és a Dunántúlon, napközben elszórtan , este északon-északkeleten számíthatunk a megnövekvő felhőzetből kisebb esőre, futó záporokra.

Vasárnapra A szeles időben gyors felhőátvonulásokra számíthatunk, a hét utolsó napja is szeles marad: a délnyugati tájakat leszámítva sokfelé erős, néhol viharos erősségű lesz az északnyugati, nyugati szél. Enyhébb lesz a reggel, délutánra pedig 10 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn délnyugaton kevesebb, másutt sok felhő lesz felettünk, kisebb eső, zápor elsősorban az északkeleti határszélen alakulhat ki. Az erős északnyugati szél a délnyugati régiók kivételével több helyen viharossá fokozódhat. Tovább enyhülnek az éjszakák, fagy már sehol sem valósznű. A csúcshőmérséklet 9 és 16 fok között alakulhat.

Kedden már naposabb időre van kilátás, említésre méltó csapadék sehol sem várható. A szél délnyugatira fordul, és még többfelé élénk, északkeleten erős lehet. Hajnalban 1 és 5, míg délután 11 és 18 fok közötti értékekre készülhetünk.

Szerdán inkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, folytatódik az enyhe, tavaszias idő. A reggeli órákban néhol köd képződhet, de csapadék nem várható. Az ország északkeleti harmadán erős lesz a szél, a csúcshőmérsékletek 9 és 14 fok között várhatóak.

Marad az enyhe idő, legfeljebb eső eshet

Vasárnap sem várható havazás, a csapadék mindenütt folyékony, azaz eső formájában fog hullani.

Orvosmeteorológia

Vasárnap az érzékenyebbeknél még gyenge melegfronti tüneteket előfordulhatnak, ők elsősorban fejfájásra, görcsös fájdalmakra, ingadozó vérnyomásra panaszkodhatnak.

Felerősödhetnek az ízületi panaszok, alvásproblémák előfordulhatnak.

A szeles idő mindezt fokozza, emellett ingerültséget, nyugtalanságot okozhat.

Napközben bágyadtabbak, dekoncentráltabbak, tompábbak lehetünk.

A szeles tájakon romlik a hő- és komfortérzet.

Öltözzünk melegen, a hideg, nyirkos reggeli órákban könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnapra virradóra főleg délen és a Dunántúlon, később elszórtan, este pedig északon-északkeleten fordulhat elő gyenge eső, zápor, így ezeken a területeken csúszós útszakaszokkal találkozhatunk.

Szeles lesz a hét utolsó napja is, sokfelé erős, helyenként viharos nyugati-északnyugati szél ronthatja a járművek menetstabilitását.

A melegedés miatt figyelmetlenebbek, dekoncentráltabbak lehetünk, érdemes lesz fokozott figyelemmel közlekedni.

A naposabb tájakon és időszakokban javasoljuk a napszemüveget viselését.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.