Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 13. 04:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÁP/FOTÓ:BERENDI TIBOR

Enyhe, napos idő, záporok lehetnek!

Enyhe, napos idő, záporok lehetnek!

Sok felhő lesz felettünk, kevés napsütés.

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, kevés napsütés az ország keleti, délkeleti harmadán lehet, nyugat felől egyre többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar. A keleti tájakra késő este ér a csapadék. A változó irányú szél helyenként megélénkül. Hajnalban -1, +9, délután 7 és 21 fok között alakul, az esős északnyugaton lesz hűvösebb az idő.

Pénteken országszerte számíthatunk esőre, záporokra, néhol délen zivatarra. A változó irányú szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban 2-10, délután 8 és 22 fok várható, nyugaton lesz hűvös, északkeleten, keleten melegebb az idő.

Szombaton a változóan felhős idő mellett több helyen számíthatunk esőre, záporokra, keleten helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Élénk, helyenként erős lehet a déli, délnyugati szél. Hajnalra 1-7 fok közé hűl le a levegő, délután 11 és 18 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Vasárnap fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg a napsütést. Helyenként záporok, egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szelet délen élénk lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 12-19 fok között valószínű.

Hétfőn felhősebb időre és több csapadékra van kilátás. Az északi szelet erős, nyugaton viharos lökések kísérhetik. Délután 13-19 fok között alakulhatnak a maximumok.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül.

A frontérzékenyeknél a migrénes fejfájás és a gyulladásos panaszok mellett fáradékonyság, dekoncentráltság, alvászavarok is jelentkezhetnek.

Keringési zavarok, vérnyomás-ingadozás is felléphet.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Öltözzünk rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tiszafafélék alacsony
Kőris közepes
Nyár közepes
Juhar alacsony
Fűz alacsony
Gyertyán közepes
Nyír közepes
Gombák nincs
Erősödik a pollenterhelés

A platán, nyír, a fűz és a kőris pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja általában a közepes, esetenként magas, a ciprus- és tiszafafélék, a nyár, a juhar és a gyertyán virágporának mennyisége az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

Alacsony koncentrációban van jelen a levegőben a mogyoró, az éger, a szil, az eperfafélék, a komlógyertyán, valamint a kevésbé jelentős allergének közé tartozó sás virágpora is.

Megjelent a levegőben a pázsitfűfélék és a tölgy virágpora.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Fotó:Berendi Tibor( Tavasz a tavon.....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.