Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 25. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

„Én ezt nem gondoltam komolyan…” – őrizet lett a vége.

„Én ezt nem gondoltam komolyan…” – őrizet lett a vége.

Mérgében felhívta a 112-es segélyhívó számot és felesége megölésével fenyegetőzött egy erdőtarcsai férfi, azonban hiába a megbánás, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság terrorcselekmény miatt eljárást indított ellene.

A Miskolci Hívásfogadó Központ munkatársa fogadta 2024. január 23-án 20 óra 3 perckor azt a telefonhívást, amelyben egy férfi a felesége bántalmazásával fenyegetőzött. Azzal fenyegetett, hogy ha a rendőrség nem megy ki a lakcímére, akkor megveri, megöli a nőt. A Pásztói Rendőrkapitányság egyenruhásai a fenyegetést komolyan vették, azonnal intézkedtek és megjelentek a címen. A 32 éves férfi állítása szerint hirtelen felindulásból, mérgében hívta fel a segélyhívót, nem gondolta komolyan, és sajnálja a történteket. Hiába a megbánás, tettével bűncselekményt követett el, így munkatársaink előállították a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságra, és terrorcselekmény bűntett miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

„Aki terrorcselekmény elkövetésével fenyeget, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Az indokolatlan hívásokkal azoknak az embereknek az életét veszélyeztetik, akik valóban segítségre szorulnak!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.

2024. Július 20. 08:15, szombat | Helyi

Több felhő jön, de marad a kánikula.

Egy légörvény hatására több lesz a felhő fölöttünk.