Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 18. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Elszórtan zápor kialakulhat.

Elszórtan zápor kialakulhat.

Változóan felhős-napos időben lesz részünk, csak néhol a Dunától keletre fordulhat elő rövid ideig tartó eső, zápor.

Vasárnap Az északi-északnyugati szelet a Dunántúlon többfelé, valamint északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Reggelre több tájegységünkön képződhet pára, köd. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, napközben pedig 8 és 14 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn egy gyenge front hatására sok felhő lesz felettünk, és többfelé kialakulhat eső, zápor. Napközben helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél, majd délután, este északnyugaton és északon a nyugatias szelet kísérhetik élénk, erős lökések. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Hajnalban -5 és +4, délután 5 és 13 fok között alakul a hőmérséklet, az Északi-középhegység térségében lesz hidegebb az idő.

Kedden szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Csak elszórtan alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor. A keleti tájak kivételével sokfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. 9 és 14 fok közötti maximumokra van kilátás.

Szerdán és Csütörtökön változóan felhős-napos időben lesz részünk. Jelentős csapadék nem várható, csupán szerdán alakulhat ki néhol átmenetileg kisebb eső, gyenge zápor. Szerdán a nyugatias szél sokfelé élénk lesz, majd Csütörtökön a délies szelet kísérhetik élénk, erős, nyugaton akár viharos lökések is. Szerdán 9 és 14, csütörtökön 10 és 16 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg, helyenként nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok is jeletkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében fejfájás, ingerültség és feszültség is jellemző lehet.

Alvászavar, szédülés, vérnyomás-ingadozás és szívproblémák is jelentkezhetnek.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Öltözzünk rétegesen, mert reggel hideg lesz, így könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap csak a Dunától keletre fordulhat elő néhol rövid ideig tartó eső, zápor, így az erre közlekedőknek számítani kell időnként vizes, csúszós útszakaszokra.

Az északi-északnyugati szelet a Dunántúlon többfelé, valamint északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérhetik, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel több tájegységünkön is pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.