Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 23. 07:41, péntek | Helyi sport
Forrás: M4SPORT

Előrehozott ebédszünet: egy csatornafedél miatt lefújták a tesztnap első félidejét.

Előrehozott ebédszünet: egy csatornafedél miatt lefújták a tesztnap első félidejét.

Nem talált gyors megoldást az FIA a tesztnapot megszakító csatornafedél problémájára, ezért úgy döntött, egy órával korábban elrendeli a hivatalos ebédszünetet.

Amennyire jól alakult a bahreini teszt nyitónapja, annyira rossz irányt vett a második nap. Bő két óra telt el, amikor lendült a hét első piros zászlója. A pálya 11-es kanyarjánál a kerékvetők külső ívén Lewis Hamilton Mercedese felszakította az egyik vízelvezető rácsot, amin aztán pár másodperccel később Charles Leclerc hajtott át.

A baleset a tavalyi Las Vegas-it idézte, azzal a különbséggel, hogy a jelek szerint a Ferrari ezúttal megúszta gyorsabban javítható károkkal.

A vörösök jelezték, a padlólemez megsérült, és cserélniük kellett. Ez azonban nem hasonlítható Carlos Sainz vegasi helyzetéhez, ott ugyanis a vázat, valamint motorkomponenst is cserélnie kellett a csapatnak.

Az FIA és a pálya emberei hamar a helyszínre siettek, és próbálták orvosolni a pályahibát, ám miután a bő fél óra szünet kevés volt ehhez, a versenyirányítás úgy döntött, előrébb hozza a hivatalos ebédszünetet, és lefújja a „délelőtti” programot.

Eredetileg magyar idő szerint 12 órakor intették volna le az első félidőt, így 11-kor került rá sor. A nap második fele 13 órakor rajtolt volna, ám az új menetrend szerint 12 órakor fog – már ha addig minden szükséges munkálatot elvégeznek. A tesztnap jelen állás szerint az eredeti időpontban, 17 órakor ér majd véget (pontosabban 17:10-kor, mivel az utolsó 15 percben az FIA teszteli a biztonsági autós procedúráját), vagyis a második rész 4 helyett 5 órás lesz, a mezőny pedig a gyakorlatban annyi időt veszít, amennyi elment a piros zászlós leállással.

A csapatoknak így is meg kell nyomniuk az „újratervezés” gombot, hiszen a Williams és a Mercedes kivételével mindenki úgy tervezett, hogy az első négy órát az egyik, a második négy órát a másik versenyzőjének adja.

A Red Bull helyzete sajátos, hiszen délután Max Verstappen ül autóba, aki ezzel le is zárja a teszthetét, hiszen a péntek már teljes egészében Sergio Pérezé. A mexikói ugyanakkor nem töltött sok időt a pályán, mindössze 20 kört teljesített, a legkevesebbet az egész mezőnyből.

Ahogy azt tavaly a Las Vegas-i Nagydíj péntekjén láttuk, a csatornafedelek hosszú fennakadást tudnak okozni, mivel nemcsak az elszabaduló fedelet kell visszahelyezni, hanem a pálya összes hasonló fedelét is ellenőrizni kell, ami időigényes munka.

Ami az alig 2 és fél órásra rövidült délelőtti programot illeti, a leggyorsabbnak Charles Leclerc bizonyult a Ferrarival. A monacói még az első óra végén futotta meg az 1:31,750 másodperces körét a 3-as gumin. Ezzel jelenleg ő az egyedüli Max Verstappenen kívül, aki 1:32-n belül autózott Bahreinben.

A második idővel Oscar Piastri áll a McLarennel, a harmadik Logan Sargeant, aki viszont eggyel puhább gumit, egy 4-es keverékűt használt a legjobb körénél.

Sergio Pérez napja egy fékproblémával indult, ami miatt bő fél órát veszített. A Red Bull-ost ezt követően sem láttuk sokat a pályán, igaz, 10 óra előtt feljött a 4. helyre. 1:32,879 másodperces eredménye még másfél másodperccel elmaradt a csapattársa szerdai legjobbjától.

Hosszabb kényszerszünete Fernando Alonsónak is volt az Aston Martinnal. A spanyol 31 körig jutott és jelenleg az ötödik helyen áll, megelőzve Lewis Hamiltont, aki folytatja a Mercedes hosszabb etapos tegnapi programját.

A megszakítás nem jött rosszul a Williams csapatának, Sargeant autója ugyanis már a piros zászló idején az emelőre került. A grove-iaknak szerdán előbb a benzinpumpával, aztán a hajtótengellyel adódtak gondjaik, a mostani hibáról egyelőre nem nyilatkoztak. Javítani viszont most úgy lesz idejük, hogy közben nem veszítenek időt a többiekkel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.

2024. Július 18. 13:39, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Megjósolhatatlan a mogyoródi verseny kimenetele.

Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek a papírforma és az erőviszonyok alapján a háromszoros világbajnok Max Verstappen az esélyese.

2024. Július 18. 12:00, csütörtök | Helyi sport

Kékszalag - Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről.

Elrajtolt az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről.