Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 06. 09:33, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Elmúlt hét balesetei!

Elmúlt hét balesetei!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén kilencen sérültek meg közúti közlekedési baleset során.

A 49 éves férfi személygépkocsival közlekedett 2023. június 3-án 13 óra körül a 2-es számú főúton, Rétság irányából Borsosberény felé, amikor a balra ívelő útkanyarban az ellentétes forgalmi sávba átsodródott, az útpadkára lehaladt, majd a járművel a tetején átfordulva a kerekein az árokban állt meg. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Egy órával később egy 60 éves nő borult fejtetőre gépkocsival a Nemti és Bátonyterenye településeket összekötő útszakaszon, amely során a sofőr megsérült.

A 21-es számú főúton, Pásztó irányából Hatvan felé haladt személygépkocsival június 4-én 19 óra körül az a 43 éves férfi, aki az enyhén balra ívelő kanyarban az útpadkára lesodródott, szalagkorlátnak ütközött, majd az árokba csapódva állt meg a járművel. A baleset következtében a gépjármű vezetője megsérült. A helyszínen a sofőrrel szemben kollégáink alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív jelzést mutatott.

Az elmúlt héten a vármegye rendőrei további 4 személyi sérüléssel és 10 anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint 4 ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a közúti közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, de körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok megtartásával a balesetek nagy része elkerülhető. A balesetek megelőzése érdekében járműveik sebességét mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

Továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők közúti forgalomból történő kiszűrésére! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló! Ha alkoholt ivott, ne vezessen!

…hogy mindenki hazaérjen!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.