Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Május 12. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Elköltözik Salgótarjánból az Éter Fesztivál

Elköltözik Salgótarjánból az Éter Fesztivál

Music Hungary címmel a hazai zeneipar szereplőinek részvételével először rendeznek konferenciát május 16-án és 17-én Egerben.

A rendezvény célja, hogy az iparág szereplőinek évente lehetőséget biztosítson a találkozásra és a közös gondolkodásra.
Mi az a zeneipar, kikből áll és mik a fő kihívásai, melyek a nemzetközi trendek és a hazai megoldások, milyen az állam és a zeneipar viszonya, miként működik a tehetséggondozás, a zeneoktatás, a piacra jutás, hogy néznek ki a jogok és a kötelezettségek? A kerekasztal-beszélgetések többek között ezeket a témákat érintik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A konferencia ötletét az adta, hogy idén Salgótarjánból Egerbe költözik az Éter fesztivál zenei tehetségkutató rendezvény, amelynek szervezői megkeresték a Sziget Szervezőirodát, segítsenek felhívni a zeneipar meghatározó szereplőinek figyelmét a tehetséggondozás ügyére.
"A zeneiparnak eddig nem volt éves összejövetele, amelyen az érintettek ismerkedhetnek, beszélgethetnek. Voltak és vannak hasznos rendezvények a Hangfoglalástól a Zipkommig, de mindenki csak egy részterületre koncentrál. Most az Éter fesztivál előtti napra Egerbe várjuk a komolyzenészektől a népzenészekig, a dj-ktől a rockerekig a szerzők és zenészek képviselőit, akárcsak a jogvédőket, a rendezvényszervezőket, a technikusokat, a zenés médiumok képviselőit, a klubosokat, az intézményvezetőket, a kiadókat, a producereket, a hangszerkészítőket. Ha össze tudunk jönni, akkor akár össze is tudunk fogni" - fogalmazott Gerendai Károly, az esemény egyik főszervezője.
Kitért arra, hogy május 16-án, csütörtökön a kérdések és a feladatok megfogalmazására tesznek kísérletet, majd a másnap délelőtti fórumon az ország vezető politikusai reagálnak a felvetődő témákra.
A konferencia szereplői között lesz L. Simon László, az Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, a parlament kulturális bizottságának elnöke; Szinger András, az Artisjus főigazgatója; Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára; Heal Edina, a Google Magyarország vezérigazgatója; Szűcs László, a MAHASZ elnöke; Gyimesi László, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének főtitkára; Gazsó L. Ferenc, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese; Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója; Kelemen László, a Hagyományok Háza igazgatója; Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke. A politikai pártoktól képviselői közül a fórumra várják Kósa Lajost, a Fidesz ügyvezető alelnökét, Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, Schiffer Andrást, az LMP vezetőjét és Karácsony Gergelyt, az Együtt 2014 képviselőjét.
A zártkörű szakmai eseményen részt venni csak regisztráció útján lehet, a szervezők mintegy háromszáz érdeklődőt várnak a zeneipar minden területéről.

Címkék: éter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.