Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Február 03. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Elfogták a rimóci betörőket

Elfogták a rimóci betörőket

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást – őrizetbe vételük mellett – egy 26 és két 19 éves rimóci férfi ellen.

A rendőrök a fiatalembereket 2013. január 31-én a hajnali órákban polgárőrök segítségével fogták el, akik Rimócon területi bejárást végeztek. A polgárőrök szolgálatuk ellátása során figyelmesek lettek egy betörés helyszínének közelében lévő, gyanúsan viselkedő személyre, aki őket meglátva futásnak eredt, ezért értesítették a rendőröket. A rendőrök a helyszínre vonultak és rövid időn belül elfogták a fiatalembert és a társait is.
A rendőrök a beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a két 19 éves férfi 2012. decemberében a kerítésen átmászva jutott be egy rimóci ház udvarába, majd a házhoz tartozó fás fészerből eltulajdonítottak fűrészeket, benzint és olajat mintegy 9.000 Ft értékben.
Ezt követően 2013. januárjában bementek egy másik rimóci ingatlan udvarára is. Az ajtót felfeszítették és a házból háztartási felszerelési tárgyakat tulajdonítottak el mintegy 60.000 Ft értékben.
A két férfi 2013. január 25-e körül a kerítést átmászva ugyancsak egy rimóci ház udvarába ment, majd miután az ajtót felfeszítették a házból különféle használati tárgyakat, kerékpárt, szerszámokat, elektronikai eszközöket és készpénzt vittek el mintegy 60.000 Ft értékben. Egy pár nap elteltével visszatértek ehhez a házhoz, hogy további értékekkel távozzanak, azonban ezen alkalommal elálltak a bűncselekmény befejezésétől, mert hangokat hallottak.
Az egyik 19 éves fiatalember megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 26 éves társával 2013. január 31-én 00:30 óra körüli időben ismételten megjelent annál a háznál, melyből korábban nem tulajdonítottak el értékeket. A kerítésen átmásztak, majd a ház egyik ablakát befeszítették. A házból azonban ekkor sem sikerült semmit eltulajdonítaniuk, mert megzavarták őket.
A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntettének elkövetése miatt.

Címkék: betörők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.