Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Május 06. 11:35, péntek | Helyi
Forrás: police

Elfogták a betörőket, akik kádat bontottak és színesfémet loptak

Elfogták a betörőket, akik kádat bontottak és színesfémet loptak

A salgótarjáni nyomozók beazonosították a két helyi lakost, akik több ingatlanba is betörtek.

A rendőrségre 2022. április 23-án érkezett a bejelentés, miszerint egy salgótarjáni több lakásból álló épület egyik ingatlanába ismeretlen tettesek betörtek.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozás adatai alapján megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 43 éves és egy 23 éves helyi lakos megalapozottan gyanúsítható.

A két férfi 2022. március 30. és április 12. között a társasház két lakásába és egy melléképületébe is betört. A feltételezett elkövetők az ingatlanok ajtaját kifeszítették és onnan mosogató tálcát, csaptelepet, elektromos fali vízmelegítőket, több hűtőszekrényt, egyéb berendezési és fém tárgyakat loptak el. A melléképületből az ott tárolt öt köbméter fát és két ablakot vittek el.

Megállapítást nyert az is, hogy a 43 éves férfi ugyanebben az időszakban a társasház másik lakásába is bement, ahol a beépített kádat a falból kibontotta, valamint a színesfém díszeket, függönykarnist leszerelte a falról.

A sértetteknek a lopással közel 700 000 forint kárt okoztak a gyanúsítottak, akik az ellopott tárgyakat értekesítették.

A hatóság tagjai a 43 éves férfit és társát elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és többrendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 28. 14:44, kedd | Helyi

Biztonságban mindenhol és mindenkor

A Nógrád megyei rendőrök bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat adtak a Balassagyarmaton megrendezett triatlon keretében.

2022. Június 28. 14:39, kedd | Helyi

Előterjesztés az embercsempész letartóztatására

A Cered külterületén elfogott 40 éves férfit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

2022. Június 28. 14:37, kedd | Helyi

Újabb trükközéssel állnak elő az unokázós csalók

Az elmúlt napokban újból Nógrád megyében élő időseket hívtak fel eddig ismeretlenek, de szerencsére, csak kísérlet maradt az unokázós csalás, pénz átadására ezekben az esetekben nem került sor.

2022. Június 24. 14:27, péntek | Helyi

Pékség telephelyéről lopott

A salgótarjáni rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy pékség telephelyéről lopott.