Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Május 08. 08:25, szerda | Helyi sport
Forrás: MTI-BUDAPEST

Kézilabda BL - Az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben.

Kézilabda BL - Az Esbjerggel játszik a Győr a női elődöntőben.

A Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerggel találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A keddi, budapesti sorsoláson kiderült, hogy a másik ágon a Faluvégi Dorottyát, Háfra Noémit és a térdműtét után gyógyuló Szikora Melindát foglalkoztató német SG BBM Bietigheim a francia Metz HB együttesével játszik.
A négyes döntőt június 1-2-án rendezik a budapesti MVM Dome-ban.
A győriek 16. alkalommal jutottak a négy közé a legrangosabb európai kupasorozatban, amit ötször megnyertek. Legutóbb tavaly júniusban a harmadik helyen végeztek, a bronzmeccsen éppen az Esbjerget győzték le egy góllal. A két csapat eddig hatszor találkozott egymással, és minden alkalommal az ETO győzött.

"Az Esbjerg talán a világ jelenlegi legjobb keretével rendelkezik, rendkívül kemény együttes jó lövőkkel, olyan kitűnő játékosokkal, mint Henny Reistad és Nora Mörk, valamint egy tapasztalt edzővel" - nyilatkozta a klub honlapján Per Johannson, a Győr edzője a - negyeddöntőben a Ferencvárost búcsúztató - dán együttesről.
Hozzátette, mind a négy résztvevőt jó csapatnak tartja, de szerinte a Metz, az Esbjerg és az ETO egy kicsit erősebb, mint a Bietigheim, bár utóbbi is nagyon jól játszott és meglepetést okozott a negyeddöntőben az Odense kiütésével.
"A Metz tapasztalt, erős a rendszere, amit mindig hatékonyan játszott, és még tovább épített. A Bietigheim az a csapat, amelynek tényleg semmi veszítenivalója nincs, míg a többi csapat teljes erőbedobással küzd, és egyértelmű célja a BL-cím megszerzése" - mondta a szakvezető.
A férfiaknál a címvédő német Magdeburg a - negyeddöntőben a Veszprémet búcsúztató - dán Aalborgot kapta, a 11-szeres BL-győztes Barcelona ellenfele pedig Imre Bence leendő csapata, a német THW Kiel lesz az elődöntőben.
A négyes döntőt június 8-9-én rendezik Kölnben.

A BL-elődöntők párosítása:
Férfiak:

-------
SC Magdeburg (német)-Aalborg HB (dán)
Barcelona (spanyol)-THW Kiel (német)

Nők:
----
Team Esbjerg (dán)-Győri Audi ETO KC
Metz HB (francia)-SG BBM Bietigheim (német)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 20:00, vasárnap | Helyi sport

Férfi kézilabda MK - Veszprémi címvédés Tatabányán.

A Telekom Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 33-30-ra legyőzte a Szegedet a tatabányai négyes döntő vasárnapi fináléjában.

2024. Május 19. 19:19, vasárnap | Helyi sport

Labdarúgó NB I - A hajrában fordított a Kecskemét.

A házigazda Kecskemét a hajrában szerzett góllal 2-1-re legyőzte a Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, így előbbi csapat a hatodik, utóbbi pedig a kilencedik helyen végzett.

2024. Május 19. 18:30, vasárnap | Helyi sport

Először nyert futamot a túraautós Európa-kupában Losonczy Levente.

Losonczy Levente nyerte a túraautós Európa-kupa Zolderben rendezett második fordulójának második futamát vasárnap.

2024. Május 19. 13:45, vasárnap | Helyi sport

Cselgáncs-vb - Pupp a bronzért küzdhet.

Az 52 kilogrammos Pupp Réka a bronzéremért küzdhet az Abu-Dzabiban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság vasárnapi nyitónapján.