Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 21. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: NVSzC-TARNÓCZI LÁSZLÓ

Életműdíjat kapott a maconkai asztalosmester.

Életműdíjat kapott a maconkai asztalosmester.

A Faipari Tudományos Egyesület elnöksége a hazai farostlemezgyártás atyjának tartott Fáy Mihály emlékére alapított életműdíjjal tüntette ki a napokban a maconkai asztalosmestert, Dancsó Jánost.

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karán tartott díjátadó ünnepségen kiemelték: asztalosmester eddig még nem kapta meg ezt a tudományos elismerést.

Dancsó János szakmája kiválósága, aki műértő gondossággal, precizitással végzi munkáját. A környezetében élők éppúgy számíthatnak rá, mint akár az országos jelentőségű műemlék-épületegyüttesek felújítását végzők. Iskolák, templomok, paloták faszerkezetei, fa belsőépítészeti berendezései szépülnek meg a keze nyomán. A salgótarjáni és bátonyterenyei faipari tanulóink közül sokan az ő műhelyében szerezték meg a szakma végzéséhez szükséges szakmai alapokat. A maconkai asztalosmester a szakképzés megújításának is nagykövete, tanítványai az asztalos szakma legjobbjai, akik európai és világversenyekről is a legfényesebb érmeket szerezték már meg Magyországnak. Munkássága a határon túl élő magyarság körében is számon tartott, a tehetséges fiatalokat felvidéki és erdélyi területeken is szakmai sikerekhez segíti. A Fáy Mihály Életműdíj átvételekor Dancsó János elmondta: éppen tíz éve, hogy az egyetemnek adományozta a Bükkábrányban megtalált, tízmillió éves ősfának egy darabját, akkor nem gondolta, hogy egyszer majd kitüntetettként fog állni ugyanezen a katedrán. A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum vezetése nevében gratulálunk a kiváló szakember elismeréséhez!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.