Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2023. November 21. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: NVSzC-TARNÓCZI LÁSZLÓ

Életműdíjat kapott a maconkai asztalosmester.

Életműdíjat kapott a maconkai asztalosmester.

A Faipari Tudományos Egyesület elnöksége a hazai farostlemezgyártás atyjának tartott Fáy Mihály emlékére alapított életműdíjjal tüntette ki a napokban a maconkai asztalosmestert, Dancsó Jánost.

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karán tartott díjátadó ünnepségen kiemelték: asztalosmester eddig még nem kapta meg ezt a tudományos elismerést.

Dancsó János szakmája kiválósága, aki műértő gondossággal, precizitással végzi munkáját. A környezetében élők éppúgy számíthatnak rá, mint akár az országos jelentőségű műemlék-épületegyüttesek felújítását végzők. Iskolák, templomok, paloták faszerkezetei, fa belsőépítészeti berendezései szépülnek meg a keze nyomán. A salgótarjáni és bátonyterenyei faipari tanulóink közül sokan az ő műhelyében szerezték meg a szakma végzéséhez szükséges szakmai alapokat. A maconkai asztalosmester a szakképzés megújításának is nagykövete, tanítványai az asztalos szakma legjobbjai, akik európai és világversenyekről is a legfényesebb érmeket szerezték már meg Magyországnak. Munkássága a határon túl élő magyarság körében is számon tartott, a tehetséges fiatalokat felvidéki és erdélyi területeken is szakmai sikerekhez segíti. A Fáy Mihály Életműdíj átvételekor Dancsó János elmondta: éppen tíz éve, hogy az egyetemnek adományozta a Bükkábrányban megtalált, tízmillió éves ősfának egy darabját, akkor nem gondolta, hogy egyszer majd kitüntetettként fog állni ugyanezen a katedrán. A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum vezetése nevében gratulálunk a kiváló szakember elismeréséhez!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 11:35, péntek | Helyi

Online árult bájak!!!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság üzletszerűen elkövetett kerítés bűntett miatt folytat eljárást egy 33 éves férfi ellen, aki nemcsak élettársát, hanem más nőket is közvetített szexuális szolgáltatások céljából.

2024. Június 14. 10:00, péntek | Helyi

Folytatódik a viharkárok felszámolása!

Csaknem háromszáz bejelentés érkezett hétfőn a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra az előző éjszakai vihar okozta károk miatt.

2024. Június 14. 09:00, péntek | Helyi

Pénteken kezdődik a Balaton Piknik.

A nemzetközi előadók és magyar zenekarok fellépése mellett napközben a város ismert és rejtett érdekességeit, éttermeit, kávézóit lehet felfedezni, de piacok és vezetett túrák is várják az érdeklődőket a tihanyi Balaton Pikniken jú

2024. Június 14. 08:44, péntek | Helyi

Péntektől szól a Nemzeti Sportrádió!!!

Pénteken reggel hat órakor szólal meg először a közmédia új rádiócsatornája, a Nemzeti Sportrádió, Csisztu Zsuzsa, Risztov Éva és Szécsi Zoltán műsorvezetésével.