Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 15. 14:50, szombat | Helyi
Forrás: hiradó

Elesettekkel és betegekkel találkozik a szentatya a Rózsák terén.

Elesettekkel és betegekkel találkozik a szentatya a Rózsák terén.

Rendkívül nagy megtiszteltetés hazánk számára, hogy a Szentatya két éven belül újra Magyarországra látogat –közölte Téglásy Nóra, Ferenc pápa Rózsák terei programjának szervezője

Az M1 Ma este című műsorában. Hozzátette, az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban tartalmas programokkal várják a zarándokokat, akik közül a szentatya betegekkel, elesettekkel, valamint háborús menekültekkel fog találkozni. A közmédia a pápalátogatás összes eseményét közvetíti. Téglásy Nóra, Ferenc pápa Rózsák terei programjának szervezője, az M1 Ma este című műsorában elmondta,rendkívül nagy megtiszteltetés hazánk számára, hogy a szentatya két éven belül újra Magyarországra látogat. A pápalátogatás helyszíneinek kiválasztása kapcsán elmondta, a Rózsák terei Árpád-házi Szent Erzsébet templom azért került föl a szentatya által meglátogatott helyszínek listájára, mert a névadó szent egész életét az elesettek, a szegények megsegítésére áldozta. A Rózsák terén Ferenc pápa látogatásának második napján fog találkozni rászorulókkal, betegekkel, és háborús menekültekkel.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplom a budapesti Rózsák terén, ahol Ferenc pápa látogatásának második napján fog találkozni rászorulókkal, betegekkel, és háborús menekültekkel. (fotó:Horváth Péter Gyula)

Téglásy Nóra közölte továbbá, a szentatya érkezését megelőzően imádsággal, kulturális, és zenei programokkal várják a több mint ezer hívőt, akik részt vesznek az eseményen, amelyen hallható lesz a Szent Erzsébet musical egy tétele is. Akik a helyszínen nem tudnak jelen lenni, azok sem fognak lemaradni Ferenc pápa magyarországi programjairól, ugyanis a közmédia minden eseményről beszámol, valamint élőben közvetíti azokat, így sok millió ember lehet tanúja annak, hogy Róma püspöke újra megtiszteli a nemzetet látogatásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.