Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Élelmiszerlavina program Karancslapujtőn

Élelmiszerlavina program Karancslapujtőn

Karancslapujtőn is megkezdődtek a vetési munkák a Syngenta Élelmiszerlavina program keretében.

A 2700 lakosú, hátrányos helyzetű településen Bandúr Istvánné koordinálja a munkát, aki rádiónkat arról tájékoztatta: a program nagy segítség az ott élő rászorulóknak. Mint mondta, a napokban föld alá kerül a vetőburgonya, a fóliasátorban pedig a felajánlás révén kapott paprikát, paradicsomot, és káposztát nevelik. Kancslapujtő a tavalyi év után idén is részt vehet a programban, melynek célja a nehéz körülmények között élő, szociálisan rászoruló családok támogatása. A termelésen túl fontos eredmény, hogy a benne dolgozók megtanulják a mezőgazdasági munka alapjait, így az elkövetkezendő évek során önállóan is gazdálkodni tudnak. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. negyedik alkalommal hirdette meg az Élelmiszerlavina programot, amelynek keretében huszonhét önkormányzat és civil szervezet kapott támogatást. Nógrád megyéből Karancslapujtő található a nyertesek között.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: élelmiszerlavina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.