Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 24. 14:24, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

EL NEM ADOTT PAKKOK!!!

EL NEM ADOTT PAKKOK!!!

Egy 44 éves férfi az iskola közelében lévő lakóhelyén árulta a füst elnevezésű új pszichoaktív anyagot. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói véget vetettek az illegális tevékenységnek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói ébresztették január 23-án kora reggel a 44 éves salgótarjáni lakost. A korai látogatás oka nem más volt, mint hogy a férfi ellen megalapozottá vált a gyanú, hogy lakhelyén rendszeresen füst nevű, új pszichoaktív anyagot árusít. A jogellenes cselekményt azzal tetézte, hogy mindezt egy tanintézmény közelében végezte. A vásárlók otthonában keresték fel a férfit, aki számos alkalommal adott át részükre fehér, por állagú, kábító hatású szert ellenértékért cserébe.

A rendőrök a férfi lakhelyén kutatást tartottak, amely során az ingatlan melletti fészerben – elrejtve – előre kiporciózott, eladásra szánt droggyanús anyagokat tartalmazó paketteket találtak és foglaltak le. Az anyag vizsgálata után a kirendelt igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A fogyasztókkal szemben folyamatban lévő eljárásban az igazságügyi toxikológus szakértő pedig kimondta, hogy a vásárlók szervezetében szintén az a hatóanyag mutatható ki, amely megegyezik a gyanúsított által árult szerrel.

Az egyenruhások vagyonvisszaszerzés keretében pénzt és különböző értéktárgyakat – televíziókat, mobiltelefonokat, laptopot – foglaltak le.A salgótarjáni nyomozók elfogták, előállították a férfit, és oktatási, köznevelési, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve annak közvetlen környezetében kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kóros szenvedélykeltés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, amely során a bűncselekmény elkövetését elismerte. A hatóság tagjai a salgótarjáni lakost őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.

2024. Július 20. 08:15, szombat | Helyi

Több felhő jön, de marad a kánikula.

Egy légörvény hatására több lesz a felhő fölöttünk.