Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2012. Július 31. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre többen váltják ki közmunkával a pénzbírságot

Egyre többen váltják ki közmunkával a pénzbírságot

Egyre népszerűbb a pénzbírság közmunkával való kiváltása, ugyanis minden ledolgozott 6 óra után ötezer forinttal csökkenhet a bírság összege - olvasható a hirado.hu-n. A szabályok szerint attól, hogy valaki így rendezi a tartozását, még nem számít majd büntetett előéletűnek.

Erre április közepe óta van lehetősége annak, akit megbüntetnek például gyorshajtásért, vagy tilosban parkolásért. Somogyban eddig több mint 300-an választották a közérdekű munkát a pénzbírság helyett - hangzott el a híradóban.

Kolman Ferenc évek óta ugyanúgy kezdi a napját. Kocsiba száll, majd útnak indul. Egy hónapja is így tett, rokonlátogatóba ment a szülőfalujába, de hibázott. Nem kapcsolta fel a világítást az autóján, a rendőrök ezért megbüntették.

'Ez az 5000 Ft, ez eléggé nagy pénz nekem, ha kiesne a családi kasszából, akkor azt megéreznénk, inkább azt választanám, hogy ledolgozom.' - mondta el a férfi.

Egyre többen döntenek így az országban, pedig még csak néhány hónapja van lehetőség a pénzbírság kiváltására.

Az idei év április 15-től a szabálysértési hatóságok olyan pénzbírságokat szabhatnak ki, amelyekkel kapcsolatban az állampolgároknak van arra lehetőségük, hogy közérdekű munkával válthatják ki a pénzbírságot. Csak Somogyban eddig több mint 300-an választották ezt, 80-an már le is dolgozták a büntetést.

A határozat, ha jogerőre emelkedik, akkor 30 napon belül a munkaügyi központ kirendeltségén jelentkezhet az elkövető, hogy ő nem tudja kifizetni a pénzbírságot, a helyszíni bírságot, és akkor átváltható az ő döntése alapján közérdekű munka végrehajtására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:58, péntek | Belföld

A veszprémi helyi közlekedésben áll forgalomba Magyarország első elektromos csuklós autóbusza

A veszprémi helyi közlekedésben áll forgalomba Magyarország első elektromos csuklós autóbusza, a V-Busz Kft. három elektromos járművel zöldíti a város közösségi közlekedését.

2024. Augusztus 02. 07:55, péntek | Belföld

Hétvégén meleg idő várható, záporokkal, zivatarokkal

Hétvégén meleg idő várható, de több helyen kialakulhat zápor, zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Augusztus 02. 07:46, péntek | Belföld

Dömötör Csaba: évi 60-80 milliárd forintot hozhat az országnak a reptér

A becslések szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a jövőben évente akár 60-80 milliárd forintot hozhat az országnak - írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán.

2024. Augusztus 01. 07:50, csütörtök | Belföld

OKF: ma indulnak a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába

Csütörtök reggel indulnak azok a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába, akik segítenek az erdőtüzek megfékezésében.