Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. December 25. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Egyre enyhébb idő jön.

Egyre enyhébb idő jön.

Az ország északi, északkeleti felén lesz felhősebb az ég, itt helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat.

Hétfőn Hosszabb napos időszakok a déli országrészben lehetnek. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz, északkeleten néhol viharos lökések előfordulhatnak. Tavaszias meleg várható 9 és 15 fok közötti csúcshőmérsékletekkel.

Kedden hosszabb-rövidebb napsütés mindenhol várható, számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati szél több helyen élénk, keleten és északon helyenként erős lesz. Enyhe marad az idő, 9-14 fok ígérkezik.

Szerdára virradóra sokfelé képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, de napközben már többnyire napos, fátyolfelhős idő várható. Mérsékelt szélre, 5-12 fokos csúcshőmérsékletre van kilátás.

Csütörtökön az ország keleti felén tartósabban megmaradhat a köd, másutt sok napsütés várható. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél napközben egyre többfelé feltámad, a Dunántúlon és délen erős, néhol viharos lehet. Délután 7-14 fokig melegszik a levegő, de a ködös, tartósan felhős tájakon ennél hidegebb lesz.

Hójelentés
Bánkút 14 cm
Eplény 65 cm
Kékestető 29 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 5 cm
Visegrád 20 cm


Nem várható havazás

A következő napokban egyre enyhébb idő jön, havazás nem várható.


Orvosmeteorológia

Hétfőn továbbra is melegfronti tünetek jelentkezhetnek.

Elsősorban fejfájásra panaszkodhatunk, valamint fáradékonyság, levertség, rossz közérzet alakulhat ki, álmatlanabbak lehetünk.

A változékony, szeles idő miatt a szokásosnál ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn helyenként kisebb esőtől, záportól lehetnek vizesek, csúszósak az utak, valamint az olvadó hó okozhat még néhol latyakos, csúszós utakat.

A nyugati, délnyugati szelet erős, északkeleten néhol viharos lökések kísérhetik, ami jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk, vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.