Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 03. 07:07, hétfő | Helyi
Forrás: seregi albert

Egy sportköri évfordulóra és több tagjára emlékeztek

Egy sportköri évfordulóra és több tagjára emlékeztek

Döntetlen lett a jubileumi ÁFÉSZ-derbi.

Salgótarján. A sport területén megszokott gyakorlat, hogy egyes klubok, közismert személyiségek emlékének megőrzéséhez túlélő tisztelők, barátok különböző rendezvényekkel is igyekeznek hozzájárulni. A minap egy újabb ilyen esemény tartottak alapvetően annak az apropóján, hogy 1968-ban, tehát 55. esztendővel ezelőtt jött létre, a Salgótarjáni ÁFÉSZ Sportkör, amely számos sportágban ért el szép eredményeket, illetve biztosított hátteret megannyi tehetséges ember képességeinek felszínre hozatalához, egészsége megőrzéséhez.

Mint Seregi Albert – az egyik főszervező – tájékoztatta lapunkat, a program két részből állt. Előpször a Madách Imre Gimnázium tornatermében mérte össze erejét az ÁFÉSZ 1990 és az ÁFÉSZ 2000 öregfiúk csapata. A végeredmény 5-5 lett, s érdekes, hogy a félidőben is döntetlenre 3-3-ra állt derbi. Mindkét csapatban több, egykoron ismert labdarúgó is a parkettre lépett. Az 1990-es gárda összeállítása a következő volt: Baranyi László, Drajkó Ferenc, Erdősi Tibor, Fejes István, Fejes László, Jusztin Bertalan, Laczkó László, Pindroch Ferenc, Seregi Albert, Vámos Zoltán, Varga Jenő. Végh Béla. E csapat találatain hárman osztoztak: Drajkó Ferenc és Fejes István 2-2 gólt, Erdősi Tibor egyet szerzett. A másik ugyancsak 12 fős csapat keretét Bodor József, Garai Csaba, Gyetvai László, Hajdú Béla, Hodúr Tibor, Kisbali Gábor, Králik János, Lehoczki Tibor, Novák László, Palaticzky Szabolcs, Sági Simon és Tamási Zoltán alkotta. Az utóbbi játékos 2 gólt rúgott, egyszer-egyszer Bodor József, Hodúr Tibor és Kisbali Gábor talált be.

A mérkőzést követően a Rákócz úti volt ÁFÉSZ székházban jött össze úgymond egy fogadásra, majd közös ebédre az ötven meghívottból több mint negyven személy. Köszöntőt s az elhunyt sporttársakról való megemlékezést Tolnai Sándor városi önkormányzati képviselő, vállalkozó tartotta. Az 1999 óta eltávozottak között tartják számon a különböző foglalkozású Bistei Istvánt, Manusek Bélát, Mogyoró István, Nyerges Pált, Sótér Istvánt, Szabó Jánost, Tavaszi Lászlót. Kiemelt tisztelet övezi Dóra Gyula volt ÁFÉSZ igazgatósági elnököt, aki – beosztása, lehetőségei okán is – különösen sokat tett a cég sporttevékenysége érdekében. Az elismerés még további 48 személyt is megillet. Nevük és sportáguk – Seregi Albert jóvoltából – az épület földszintjén kiállított tablón is megtekinthető. Az emléknap késő estig, az úgynevezett harmadik félidővel folytatódott illetve tartott. A renezvényt a következők támogatták: Danyi Erika, Fejes László, Oravecz Ottó, Sebó Martin, Tolnai Sándor, Viskárdi Péter valamit két cég, a Friss Cipó és a Tavaszi cukrászda.

Írta: Cs. B.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.