Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Május 09. 14:48, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy hét balesetei!

Egy hét balesetei!

Nógrád vármegyében az elmúlt hét napon kilenc személyi sérüléssel járó és tizenegy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Bátonyterenyén a Béke úton közlekedett 2023. május 5-én a reggeli órákban egy 44 éves nő személygépkocsival, amikor balra kanyarodás közben összeütközött az előzését végrehajtó gépjárművel. A baleset során a 44 éves sofőr megsérült.

Egy motorkerékpárt vezető 49 éves férfi Karancslapújtő belterületén május 6-án a délutáni órákban a kapubejáróban parkoló személygépkocsi takarásából kívánt balra az útra kikanyarodni, amikor nekiütközött az arra haladó segédmotoros kerékpárnak. A baleset következtében mindkét jármű vezetője megsérült.

Az elmúlt egy hét során további hét személyi sérüléssel járó és tizenegy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy számos közlekedési baleset kiváltó oka az előzési és a kanyarodási szabályok megsértése. Nagyon fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, manővere előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.

Ugyanígy az előzés során is nagyon körültekintően kell eljárni. Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem előzi-e már a járművét, az előtte haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőverhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is.

Balra kanyarodási manővert végző és előzését megkezdő járművek esetén mindkét sofőrre vonatkoznak szabályok. A kanyarodó csak akkor kezdheti meg irányváltoztatását, ha meggyőződött arról, hogy őt nem előzik. Az előzést végző egy balra kanyarodó mellett pedig csak jobbról haladhat el. Hogy e szabályoknak mindkét fél eleget tudjon tenni, elengedhetetlenül szükséges az irányjelző, illetve a visszapillantó tükrök használata.

Kérjük a járművezetőket, az előzési szabályok mellett fokozottan figyeljenek a kanyarodás szabályainak betartására is.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

…hogy mindenki hazaérjen!

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.