Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2024. Február 12. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy hét a biztonságos internethasználat jegyében!

Egy hét a biztonságos internethasználat jegyében!

A Szécsényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere a diákok biztonsága érdekében több iskolában is előadást tartott.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, valamint a rendőrkapitányságok bűnmegelőzési szakemberei idén is csatlakoztak a Biztonságosabb Internet Naphoz, amelyhez kapcsolódóan prevenciós foglalkozásokat tartottak az illetékességi területükön működő általános és középiskolákban.Sztréminé Szita Julianna rendőr főhadnagy, a Szécsényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója fontosnak tartotta, hogy minél több fiatal figyelmét felhívja az internethasználat veszélyeire. Számos előadást hallgathattak meg a szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai. A különböző korosztályok részére megtartott tanórákon a fiatalokkal közösen beszélték át, mit tehetnek az áldozattá válás megelőzése érdekében, hogyan használhatják biztonságosan a közösségi portálokat és mire kell odafigyelni egy esetleges fénykép, videó feltöltése kapcsán. A szakember a gyerekekkel közösen keresett megoldásokat az internetes zaklatás megelőzésére és kiemelte, hogy óvatosan kell kezelni azokat, akik a világhálón veszik fel velük a kapcsolatot, ugyanis sosem lehet tudni biztosan, ki van valójában a profil mögött.Az alsós tanulók a prevenciós főelőadótól a biztonságos internethasználat jegyében készült könyvjelzőt kaptak, amelyet kiszínezhettek és az azon található QR-kód segítségével – amely a kiberpajzs.hu oldalra navigálta őket – a szüleikkel együtt további hasznos tanácsot olvashattak a biztonságuk érdekében.A felsősök és a középiskolások házi feladatként kapták, hogy idős hozzátartozóiknak, ismerőseiknek adják át a Rendőrség által a témában készített szórólapot, annak érdekében, hogy az ő biztonságuk is garantált legyen az ismeretek tekintetében.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 14:03, szombat | Helyi

A FÜGEGTLENSÉG NAPJA FRANCIAORSZÁGBAN

1789 JÚLIUS 14. A franciák függetlenségi napja, 235 éve, a Bastille várbörtön lerombolásának és a francia forradalom kezdetének emlékére ünneplik.

2024. Július 13. 13:28, szombat | Helyi

Gobbi Hilda a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt

Gobbi Hilda Emília Gizella, Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt.

2024. Július 13. 13:08, szombat | Helyi

A borravaló és a szervizdíj között számos különbség van,

egyebek között az adózás módjában és önkéntes jellegében is. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy gondolják végig,

2024. Július 13. 09:21, szombat | Helyi

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Megtalálták az 1923-ban készült Egri csillagok egyes képkockáit.