Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2024. Február 12. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy hét a biztonságos internethasználat jegyében!

Egy hét a biztonságos internethasználat jegyében!

A Szécsényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere a diákok biztonsága érdekében több iskolában is előadást tartott.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, valamint a rendőrkapitányságok bűnmegelőzési szakemberei idén is csatlakoztak a Biztonságosabb Internet Naphoz, amelyhez kapcsolódóan prevenciós foglalkozásokat tartottak az illetékességi területükön működő általános és középiskolákban.Sztréminé Szita Julianna rendőr főhadnagy, a Szécsényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója fontosnak tartotta, hogy minél több fiatal figyelmét felhívja az internethasználat veszélyeire. Számos előadást hallgathattak meg a szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai. A különböző korosztályok részére megtartott tanórákon a fiatalokkal közösen beszélték át, mit tehetnek az áldozattá válás megelőzése érdekében, hogyan használhatják biztonságosan a közösségi portálokat és mire kell odafigyelni egy esetleges fénykép, videó feltöltése kapcsán. A szakember a gyerekekkel közösen keresett megoldásokat az internetes zaklatás megelőzésére és kiemelte, hogy óvatosan kell kezelni azokat, akik a világhálón veszik fel velük a kapcsolatot, ugyanis sosem lehet tudni biztosan, ki van valójában a profil mögött.Az alsós tanulók a prevenciós főelőadótól a biztonságos internethasználat jegyében készült könyvjelzőt kaptak, amelyet kiszínezhettek és az azon található QR-kód segítségével – amely a kiberpajzs.hu oldalra navigálta őket – a szüleikkel együtt további hasznos tanácsot olvashattak a biztonságuk érdekében.A felsősök és a középiskolások házi feladatként kapták, hogy idős hozzátartozóiknak, ismerőseiknek adják át a Rendőrség által a témában készített szórólapot, annak érdekében, hogy az ő biztonságuk is garantált legyen az ismeretek tekintetében.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 18:00, vasárnap | Helyi

MERRE TOVÁBB SALGÓTARJÁN?

Sokan, sok helyen kérdezik mostanában: Mi a véleménye Salgótarjánról? Ön hogy érzi magát? Milyen gondjai vannak? Min változtatna? Itt feltettünk 2 egyszerű kérdést amire érdemes válaszolnia!

2024. Március 03. 17:42, vasárnap | Helyi

Ha ezt meglépik a háziorvosok, abból baj lesz.

A Magyar Orvosi Kamara felmérése szerint az alapellátó orvosok negyede a magánellátásban fog a következő három évben munkát vállalni a jelenlegi státusza rovására.

2024. Március 03. 17:39, vasárnap | Helyi

Salgótarján „nemzetközi“ piaca - 2018

04. 12. 2018./Rudo barátom a családjával Besztercebányáról jött le vásárolni Salgótarjánba a piacra. „Gyere el te is Géza, kell a tolmács.” Örömmel mentem. Félévente egyszer lejár Tarjánba vásárolni.

2024. Március 03. 17:20, vasárnap | Helyi

Lengyel piac - Salgótarjánban (is) :-D

A rendszerváltás előtti idők jellegzetessége volt a Lengyel piac. Ez volt az a hely, ahol be lehetett szerezni a kétes eredetiséggel rendelkező, nyugatinak látszó árukat anno. De miért volt lengyel egyáltalán?