Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 31. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI-MKIF

E-oltólándzsákat kapott a katasztrófavédelem.

E-oltólándzsákat kapott a katasztrófavédelem.

Az elektromos járművekben keletkező tüzek oltására 13 e-oltólándzsa készletet szerzett be és adományozott a katasztrófavédelemnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

És a hazai autópályák jelentős részét üzemeltető Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. A közútkezelő társaság az MTI-nek szerdán eljutatott közleményében azt írta, hogy az új oltólándzsákkal csaknem megduplázták a meglévő készletet, ezzel tovább növelve a közlekedésbiztonságot.


A tájékoztatás szerint egyre többen választják Magyarországon is a hibrid vagy a teljesen elektromos járműveket. A környezetbarát járművek terjedésével párhuzamosan az utóbbi években többször is előfordult, hogy egy égő elektromos jármű okozta robbanásveszély miatt akár több órára is le kellett zárni egy-egy útszakaszt, ezzel jelentős fennakadást okozva a közlekedésben.


Hangsúlyozták: az e-oltólándzsa készletek a hagyományos tűzoltási módszerhez képest jelentősen lerövidítik az elektromos járművek oltási folyamatát, így a mentés sokkal hatékonyabb, rövidebb ideig tarthatnak a korlátozások, ez egyúttal lerövidítheti a torlódások idejét.


Az e-oltólándzsákkal az elektromos járművek akkumulátorcsomagját könnyen és gyorsan átszúrhatják a szakemberek, így azon keresztül hatékonyabban tudják bevezetni a vizet, hogy azt lehűthessék és így megakadályozzák az esetleges robbanásveszélyt.


A katasztrófavédelem eddig vármegyénként egy ilyen eszközzel rendelkezett. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a meglévőkhöz 5, míg az MKIF Zrt. 8 újabb eszközzel járult hozzá - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.