Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Augusztus 31. 13:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Drága éjszaka!

Drága éjszaka!

A rétsági rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 27 éves férfit, aki autóbuszokat és személygépkocsikat rongált meg az elsődleges szakvélemény alapján 1.720.000 forint értékben.

A 27 éves férfi 2023. augusztus 29-én este Romhány belterületén szórakozott, amikor az éjszakai órákban elsétált a településen található autóbusz parkolóba. Két jármű ajtóüvegét betörte és az egyikből egy mobiltelefont, illetve a tolatókamera kijelzőjét ellopta. A másik buszban a pénztárkazettát kísérelte meg felfeszíteni, azonban nem járt sikerrel, így onnan értékek nélkül távozott. A férfi a rongálással 1,1 millió forint kárt okozott.A buszok feltörése közben mindkét keze megsérült és vérezni kezdett, amin feldühödött és úgy döntött, hogy a benne felgyűlt feszültséget a környéken lévő személygépkocsikon tölti le. A férfi az utcán parkoló gépkocsikból ötnek betörte a szélvédőjét és haza sétált. Cselekményével összesen 620.000 forint kárt okozott a sértetteknek.

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai a romhányi lakost elfogták, és az ellopott mobiltelefont tőle lefoglalták. A hatóság tagjai az előállított férfit lopás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett, majd őt a rendőrök őrizetbe vették.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.