Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Március 17. 08:30, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Diákolimpiai bajnok a salgótarjáni síző

Diákolimpiai bajnok a salgótarjáni síző

Továbbra is népszerű és sokak által űzött sportág hazánkban, így megyénkben is az alpesi sízés.

Ezt támasztja alá a felső ausztriai Hinterstoderben, a Magyar Sí Szövetség által, rangjának megfelelő színvonalon rendezett alpesi sí diákolimpia országos döntője.
Az óriásműlesiklásban lezajlott versenyen az ország minden részéből az Ausztria szívében lévő sícentrumban több mint 200 diák mérte össze sítudását 6 korcsoportban, A., és B. kategóriában. A rajthelyet 1560 illetve 1660 méter magasan alakították ki és mindegyik korcsoportban 550 méteres, 24 kapuval kitűzött távot kellett teljesíteni. Az általános iskolások egy, a középiskolások két futamon bizonyíthatták tehetségüket és felkészültségüket.
Megyénkből a B./ kategóriában hatan vettek részt a diákolimpia országos döntőjén.
A legtöbb győzelmet budapesti diákok szerezték, de Nógrádba is jutott aranyérem. A salgótarjáni Petőfi DSE színeiben számos korábbi sífutó, biatlon és másik klub tagjaként alpesi versenyeken is kiválóan helytálló Varga Bence, a salgótarjáni Bolyai gimnázium tanulója a 6. korcsoport mindkét futamában magabiztosan győzött, így mintegy 6 másodperces előnnyel nyert és szerzett aranyérmet a megyének. Márton Patrik, a salgótarjáni Táncsics szakközépiskola tanulója az 5. korcsoportban bronzérmes lett, Varga Bence iskola és évfolyamtársának, Kalácska Csabának az 5. helyet sikerült elérnie.
A nógrádi diákok eredményei. Lányok: 1. korcsoport: 7. Erdélyi Petra (Pásztó), 2. korcsoport: 15. Kalácska Evelin ( St. SKÁID), 5. korcsoport: 13. Márton Fanni ( St. Madách). Fiúk: 5. korcsoport: 3. Márton Patrik ( St. Táncsics), 6. kcs: országos diákolimpiai bajnok: Varga Bence ( St. Bolyai), 5. Kalácska Csaba ( St. Bolyai).

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: sízés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.