Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 01. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Délután eláll az eső.

Délután eláll az eső.

Egy hidegfront hoz eleinte többfelé esőt, záporokat, néhol egy-egy zivatar sem kizárt.

Hétfőn Majd délutánra a csapadékmező kelet felé távozik és a front mögött egyre többfelé kisüt a nap. Egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, nyugatira a szél, amelyet élénk, több helyen erős lökések kísérhetnek. 5 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kedd hajnalra ismét ködfoltok képződhetnek. Napközben sok felhő lesz hazánk fölött, de csak délután, este északon, északnyugaton alakulhat ki kisebb eső, zápor. Sokfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalban -3, +3, kora délután 4-12 fok várható.

Szerdán szeles időre van kilátás, a nyugati-délnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Kezdetben többfelé eshet, napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, újabb záporok főként az ország déli felén lehetnek. Enyhe marad az idő, délután 8-13 fok valószínű.

Csütörtökön többfelé indulhat záporokkal, néhol zivatarral a nap, majd sok lesz a napsütés, és legfeljebb kisebb zápor fordulhat elő elvétve. A nyugatias szél az ország északi-északkeleti felén erős, viharos lehet. Tavaszias időre, délután 8-14 fokra számíthatunk. Pénteken több felhő lehet fölöttünk, néhol kisebb eső kialakulhat. Napközben 6-13 fokig melegedhet a levegő.

Hójelentés
Bánkút 1 cm
Eplény 20 cm
Kékestető 1 cm
Mátraszentistván 40 cm


Nem várható havazás

A következő napokban folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, havazás továbbra sem jön. Téliesebb fordulatot bő egy hét múlva produkálhat az időjárás.

Orvosmeteorológia

Hétfőn hidegfront hat szervezetünkre, emiatt fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás.

Reggel, délelőtt a borongós, többfelé csapadékos időben a kopásos eredetű ízületi panaszok felerősödhetnek.

A szeles tájakon élők ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek a megszokottnál.

Napközben nyugat, északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, a napos időszakok viszont jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk rétegesen, ne hagyjuk otthon az esernyőket! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

zlekedésmeteorológia

Újév napja borongós, sokfelé esős idővel indul, emiatt vizes, csúszós utakra kell számítani sokfelé az országban.

Napközben a csapadékzóna kelet felé távozik, késő délelőttől egyre többfelé kisüt a nap, így délután leginkább már a napszemüvegekre lehet szükség vezetés közben.

A nyugatira-északnyugatira forduló szelet élénk, erős lökések kísérhetik, amelyek jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.