Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Augusztus 04. 14:43, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Cselgáncs Mesterek Kupája - Pupp ezúttal sem bírt az olimpiai bajnokkal.

Cselgáncs Mesterek Kupája - Pupp ezúttal sem bírt az olimpiai bajnokkal.

Az 52 kilogrammos Pupp Réka kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért küzdhet a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája pénteki nyitónapján.

A paksiak Európa-bajnoki bronzérmese a négy között egy igazi klasszissal szállt szembe az olimpiai címvédő koszovói Distria Krasniqi személyében, akit eddigi hét összecsapásukon csak egyszer tudott megverni. A szintén 27 éves ellenfél tekintélyes medálgyűjteményében a tokiói arany mellett két világbajnoki bronz, az Eb-kről pedig egy arany, egy ezüst és két bronz is szerepel.
A nyolcadik csata négyperces alapideje kiegyenlített küzdelmet és két intést hozott, mindkettőt az idén Dohában világbajnoki ötödik Pupp kapta. Az aranypontig tartó hosszabbításból fél perc telt el, amikor Krasniqi egy külső horogdobással földre vitte a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványát, és ipponnal nyert.
Az Atomerőmű SE sportolójára a bronzmérkőzésen a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo vár, akit mindhárom eddigi találkozójukon megvert. Az összecsapás a 17 órakor kezdődő délutáni program nyolcadik meccse lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.