Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Június 13. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Bravúros nógrádi érmek

Bravúros nógrádi érmek

Az árvíz miatt kialakult helyzet „árnyékában” került megrendezésre a jubileumi futóverseny, ahonnan több nógrádi érem is megyénkbe került.

A Városligetben Egri Balázs (SAC) egyéniben szerzett bronzérmet, míg váltóban a bátonyterenyei Korenovszkij Júlia második-, Fábri Andrea (Vitalitás SE, Bgy.) pedig harmadik helyezett csapat tagja volt.
A szervezők a rendkívüli árvízi helyzetben folyamatosan egyeztettek a főváros vezetőivel. Az a végső döntés született, hogy a rakpartok kiesésével megnehezedett közlekedési lehetőségek miatt megváltoztatják az esemény útvonalát. Így a táv az eredeti 7032 méteres kör helyett rövidebb, 5274 méterre csökkent. Az egyéni félmaratoni indulók négy kört futottak, így teljesítve a 21,1 kilométert. A csapatoknál a maraton váltó össztávja 42,2 kilométer helyett „csak” 31,6 kilométer, míg a 21,1 kilométeres félmaratoni váltó „csupán” 15,8 kilométer volt. Napsütéses, száraz idő várta a mozogni vágyókat a Városligetbe. A futók 26 fokos igazi nyári melegben állhattak a rajthoz. A bemelegítéshez Béres Alexandra, egykori fitnesz világbajnok diktálta a tempót, míg a rajtot Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója lőtte el.
Több mint 8050 futó várta a futást – egy évvel korábban 6800-an neveztek, míg három éve ez a szám 5500 volt. Idén több mint 1570 csapat és 1370 egyéni félmaratonista nevezett.
Az egyéni félmaratonon a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) igazolt sportolója, Egri Balázs erősen hajtott az ezüstre, ám végül – fél perccel lemaradva a második helyezettől – a bronzérmes pozícióban ért célba. A nógrádiak közül őt a drégelypalánki Deme Lajos, és a balassagyarmati Musszer Roland követte, míg a hölgyeknél a pásztói dr. Dobrovóczky Ágota lett a legjobb (20. helyével).
A maraton váltóknál is állhattak dobogóra nógrádiak, a bátonyi Korenovszkij Júlia az ezüstérmes Sashegyi Gepárdinák tagja volt, míg a balassagyarmati Fábri Andrea alakulata abszolút negyedik, és kategória-bronzzal gyarapodott. Az egykori salgótarjáni sífutókból és biatlonosokból álló T.E.J. fantázianevű csapat a 23. lett, többek között a kétszeres olimpikon Bekecs Zsuzsanna is a gárda tagja volt. A legrövidebb váltók jegyzőkönyveit böngészve is találkozhattunk nógrádiakkal, a BSE Palóc Farkasok szintén a 23. helyet szerezték meg.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: nógrádi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.