Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2012. Október 23. 14:50, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Bővülő álláshely-kínálat Nógrád megyében

Bővülő álláshely-kínálat Nógrád megyében

Több mint két és félszeresére bővült a támogatott álláshely-kínálat Nógrád megyében szeptemberben - olvasható a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat havi értékelőjében.

Emellett a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított arányában a nyilvántartott álláskeresők száma megyénkben nőtt legnagyobb mértékben az elmúlt hónapban, ez a növekedés 1,6 százalék. A nyilvántartott álláskeresők létszáma tizennyolcezer-ötszázötvennégy fő volt, ezerkétszáznegyvennel több, mint az ezt megelőző hónapban. Nőtt a pályakezdő állástalanok száma is ötszázhatvankét fővel, így a statisztikai zárónapon 2346 álláskereső munkanélkülit regisztráltak. A nyilvántartott álláskeresők száma a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva Nógrád megyében a legutóbbi összegzéskor 22,6 százalékot tett ki. Negyvennégy fővel gyarapodott a hónap folyamán bejelentett nem támogatott új álláshelyek száma, így a szeptemberi záráskor 112 állásra kerestek munkaerőt. A támogatott álláshelyek száma 573-mal lett több. További jó hír, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálathoz szeptemberben nem érkezett Nógrád megyéből csoportos létszámleépítésről szóló bejelentés.

Címkék: álláshely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:30, szerda | Helyi

A cél: két évről két hónapra rövidíteni az egészségre iszonyúan kockázatos Mars-utazást

A NASA a következő évtizedben tervez űrhajósokat küldeni a Marsra. A jelenlegi technológiával az oda-vissza utazás évekig tart és ez, meg az elnyúló sugárdózis roppant megterhelésnek teszi ki az embert.

2024. Július 17. 17:55, szerda | Helyi

Tolnay Klári

110 éve, 1914-ben ezen a napon született Tolnay Klári – Tolnay Rozália, Rózsi néven. Gyerekkorában Mohorán egy nógrádi kis faluban éltek. Édesapja, Tolnay Lajos a Ganz-Mávag építészmérnökeként örökölte

2024. Július 17. 17:00, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.