Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. November 20. 09:31, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Biztonságban a (vas)úton!

Biztonságban a (vas)úton!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt napokban 24 órás összehangolt vasúti ellenőrzést tartottak.

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált „24BLUE Rail Action Day” elnevezésű akció keretében 26. alkalommal november 14-én 7 óra 30 perctőlnovember 15-én 7 óra 30 percig munkatársaink fokozott ellenőrzést tartottak Nógrád vármegyében is.
A mostani akció célja a vasúti kocsikat károsító, erőszakos cselekmények megelőzése, megszakítása, a garázda magatartást tanúsító utasok kiszűrése, a fémlopások megakadályozása, továbbá a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személyek ellen elkövetett erőszak megelőzése volt. Az egyenruhások a fokozott ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítottak Nógrád vármegye egész területén a vasúti átjárókon történő szabályos áthaladásra és az állomások biztonságára.

Munkatársaink az akció során több kisebb súlyú szabálysértés elkövetése miatt foganatosítottak intézkedést, valamint a Somoskőújfalu - Hatvan között közlekedő személyvonaton intézkedés alá vontak és elfogtak egy 38 éves nógrádszakáli férfit, akit több hatóság elfogatóparancs alapján körözött.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 13:30, szombat | Helyi

A felújított Felső-Ickós-kút a Medvesen - Zöld Út Természetjárók Egyesület

Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből.

2023. December 09. 12:25, szombat | Helyi

Ahogy a hangyák beszélnek - Pont mint az embereknél: a jó kommunikáció konstruktív, de a hiánya komoly

társadalmi problémákhoz vezethet. Őseik mintegy 140 millió éve tűntek fel a Földön. Az első, a mai értelemben vett (közösségben élő) hangyák mintegy 120 millió éve. Vajon mi a sikerük kulcsa?

2023. December 09. 08:23, szombat | Helyi

Hanuka és a karácsony - A hanuka a fények, illetve a szentély újjáavatásának ünnepe,

és semmi köze karácsonyhoz. Ennek ellenére sokan párhuzamot vonnak a két ünnep között, mivel az évnek ugyanarra a részére esnek, mindkét ünnepnek tartozéka

2023. December 09. 07:44, szombat | Helyi

Karácsonyi dalaink rövid története - elképzelhetetlen lenne nélkülük ünnepelnünk

Már gyermekkortól kívülről fújjuk, azonban eredetüket, keletkezésük idejét vagy, hogy miről szólnak legtöbbször nem is sejtjük. A legismertebb karácsonyi dalaink így születtek... Mutatjuk!