Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. November 20. 09:31, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Biztonságban a (vas)úton!

Biztonságban a (vas)úton!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt napokban 24 órás összehangolt vasúti ellenőrzést tartottak.

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált „24BLUE Rail Action Day” elnevezésű akció keretében 26. alkalommal november 14-én 7 óra 30 perctőlnovember 15-én 7 óra 30 percig munkatársaink fokozott ellenőrzést tartottak Nógrád vármegyében is.
A mostani akció célja a vasúti kocsikat károsító, erőszakos cselekmények megelőzése, megszakítása, a garázda magatartást tanúsító utasok kiszűrése, a fémlopások megakadályozása, továbbá a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személyek ellen elkövetett erőszak megelőzése volt. Az egyenruhások a fokozott ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítottak Nógrád vármegye egész területén a vasúti átjárókon történő szabályos áthaladásra és az állomások biztonságára.

Munkatársaink az akció során több kisebb súlyú szabálysértés elkövetése miatt foganatosítottak intézkedést, valamint a Somoskőújfalu - Hatvan között közlekedő személyvonaton intézkedés alá vontak és elfogtak egy 38 éves nógrádszakáli férfit, akit több hatóság elfogatóparancs alapján körözött.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.