Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 18. 07:55, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-BUKAREST

Birkózó Eb - Bajcajev Vlagyiszlav bronzérmes.

Birkózó Eb - Bajcajev Vlagyiszlav bronzérmes.

A szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Bajcajev Vlagyiszlav bronzérmet nyert szombaton a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

Az északoszét származású magyar sportoló pénteken csak a negyeddöntőben kezdte meg a szereplését, miután a nyolcaddöntőben a mellé sorsolt kétszeres olimpiai bajnok orosz Abdulrasid Szadulajev nem kapott beutazási engedélyt. Bajcajev az első meccsén magabiztos győzelmet aratott, az elődöntőben azonban összességében simán kikapott az azeri Magomedkhan Magomedovtól.
Bajcajevnek a szombati helyosztón a szlovák színekben versenyző Batyrbek Tcakulov ellen volt lehetősége javítani. A két birkózó jól ismeri egymást és talán éppen ezért rendkívül óvatosan, minimális kockázatot sem vállalva küzdötték végig szinte az egész mérkőzést.
Az első menetben gyakorlatilag még akciókezdeményt sem láthattak a nézők, a szakasz egyetlen pontját pedig a kicsit kevésbé passzívnak látott Bajcajev kapta.
A második szakaszban sem változott a meccs képe, a bírók pedig visszaintették Bajcajevet, aki fél perccel később már hátrányban volt riválisa később szerzett pontja miatt. Ekkor a magyar birkózó aktívabbá vált, egyértelműen ő kereste a fogást, a támadás lehetőségét, a szlovák rivális pedig látványosan defenzíven küzdött, amit a bírók ismét figyelmeztetéssel büntettek, harminc másodperc után pedig így újra Bajcajev vezetett (2-1).
Ezek után Tcakulovnak ötven másodperce sem maradt már az akcióra, ennek ellenére egészen 5:52 percig várt, mire megindított egy lábratámadást, azt viszont ellenfele egy szép billentéssel megkontrázta (4-1), amivel bebiztosította bronzérmét.
A tavalyi Eb-n szintén harmadik, egy évvel korábban pedig ezüstérmes Bajcajev a magyar küldöttség harmadik dobogós helyét szerezte meg Bukarestben, azok után, hogy csütörtökön Nagy Bernadett (65 kg), szombaton pedig Muszukajev Iszmail (70 kg) nyert bronzérmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 18:21, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norris volt a leggyorsabb a második szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 15:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Sainz volt a leggyorsabb az első szabadedzésen.

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.