Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Április 13. 08:22, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bárki, bárhol nyithat bankszámlát az EU-n belül

Bárki, bárhol nyithat bankszámlát az EU-n belül

Ezentúl bárki nyithat alapszolgáltatást nyújtó bankszámlát, aki legálisan tartózkodik az Európai Unióban, és ehhez még bejelentett lakcímre sincs szükség: az erről szóló, az Európai Tanács és az Európai Parlament között született megállapodásról kedden szavaz a ház. A bankszámlák díjainak és feltételeinek áttekinthetőnek és más termékekkel összevethetőnek kell lenni azért, hogy az ügyfelek egyszerűen válthassanak egy jobb szolgáltatást nyújtó számlára.

A Parlament ragaszkodott ahhoz, hogy egyrészt mindegyik EU-tagállamban legyen elegendő bank, amely az alapszolgáltatást nyújtó bankszámlákat kínálja, másrészt pedig az ajánlatok versenyezzenek egymással. A bankszámlák közti váltás elősegítése érdekében a váltás díja nem lehet túl magas.

Az alapszintű fizetési számlákkal rendelkező ügyfelek az Európai Unión belül készpénzt vehetnek fel és utalhatnak át, illetve fizethetnek kártyával és az interneten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 19:43, szerda | Külföld

Légikatasztrófa Nepálban

a lezuhant repülőgépen 18 utas halt meg. A Saurya Airlines belföldi járata felszállás közben lecsúszott a kifutópályáról és a földbe csapódott.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.