Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2015. Január 26. 14:42, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Barcelona World Race - Az élboly már az Indiai-óceánon, Fa Nándorék megküzdöttek az ítéletidővel

Barcelona World Race - Az élboly már az Indiai-óceánon, Fa Nándorék megküzdöttek az ítéletidővel

Az elmúlt időszakban jelentős különbségek alakultak ki a hajók között a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, melyen az éllovas, Bernard Stamm vezette Cheminées Poujoulat és a második Neutrogena már az Indiai-óceánon halad.

A továbbra is hetedik Spirit of Hungary, fedélzetén Fa Nándorral és új-zélandi társával, Conrad Colmannal még jelentős távolságra van a Jóreménység-foktól.
A viadal honlapja szerint a magyar hajó a hétvégén ítéletidőben volt kénytelen versenyezni. Colman email-üzenetében azt írta, hogy egymás után három óriási zivatarfelhő-rendszerbe keveredtek, melyekben hol az egyik, hol a másik irányba kényszerítette őket a nagy erejű, kavargó szél. A Spirit of Hungary előbb keleti irányba "menekült" a vihar elől, majd kénytelen volt újra nyugat felé manőverezni.
Colman vasárnap azt írta, hogy már túl vannak a nehezén, és reményét fejezte ki, hogy a folytatásban egyenletes szélben sikerül biztonságosan hajózniuk.
A magyar hajó jelenleg az utolsó előtti One Planet, One Ocean mögött több mint 400 mérfölddel lemaradva hajózik az Atlanti-óceánon, a vezető Cheminées Pujoulat pedig több mint 2500 mérfölddel jár előtte.
Bernard Stammék már a hétvégén átjutottak az Indiai-óceánra, s 123 mérfölddel vezetnek a spanyol Guillermo Altadill irányította Neutrogena előtt, mely vasárnap késő este szintén elhagyta az Atlanti-óceánt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen