Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Augusztus 07. 12:07, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Baleseti összesítő!

Baleseti összesítő!

Az elmúlt héten Nógrád vármegye útjain heten sérültek meg közúti közlekedési balesetben.

Bercel belterületén közlekedett személygépkocsival 2023. augusztus 3-án az éjszakai órákban az az 58 éves férfi, aki a gépjárművel beton vízáteresznek ütközött és a vízelvezető árokban tetőre borulva állt meg. A baleset következtében a sofőr megsérült.Ugyanezen a napon a déli órákban egy 64 éves férfi haladt tehergépkocsival Salgótarján felé, a 21-es számú főúton, amikor a Kürtgyarmat útra, balra nagy ívben történő kanyarodása során nem adott elsőbbséget a motorkerékpárral egyenesen Hatvan irányába közlekedő férfinek és összeütköztek. A motoros a baleset következtében megsérült.

A vármegye rendőrei az elmúlt egy hét során további 4 személyi sérüléses és 10 anyagi káros baleset helyszínén, valamint 1 ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy balra kanyarodás során elsőbbséget kell adni az úttesten szemből érkező és egyenesen továbbhaladó vagy jobbra bekanyarodó jármű részére!

Ne feledjék, az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy figyelmesebben, türelmesebben, a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben.

…hogy mindenki hazaérjen!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.