Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 04. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Baleseti összefoglaló!

Baleseti összefoglaló!

Nógrád vármegye útjain az elmúlt egy hét során hét személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások.

Mátrakeresztesen, a Kékesi úton haladt Pásztó irányába 2023. augusztus 28-án egy 70 éves férfi személygépkocsival, amikor nekiütközött az előtte forgalmi ok miatt megálló jármű hátsó részének. A baleset során két személy megsérült.Salgótarján belterületén közlekedett szeptember 2-án a délutáni órákban segédmotoros kerékpárral egy 40 éves férfi, amikor az előtte jobbra, egy várakozó helyre beállást végző személygépkocsinak ütközött. A baleset során a férfi nekiesett a parkolóban várakozó másik járműnek, majd az aszfaltra zuhant. A helyszínen megállapítást nyert, hogy a motoros bukósisakot viselt, azonban az nem volt becsatolva, ezért az a fejéről leesett, így a 40 éves járművezető megsérült.A vármegye rendőrei az elmúlt egy hét során további öt személyi sérüléses és tizenhárom anyagi káros baleset helyszínén, valamint kettő ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a gépjárművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében a KRESZ szabályainak betartása mellett, minden esetben fokozott figyelemmel és kellő körültekintéssel közlekedjenek, továbbá a jármű sebességének helyes megválasztásával és a követési távolság betartásával vegyenek részt a közúti forgalomban!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a motorkerékpárral közlekedők legfontosabb védőfelszerelése a bukósisak, amely fő feladata a fej védelme, az erőhatások energiájának elnyelése. Kizárólag a becsatolt, megfelelő méretű, repedés- és balesetmentes bukósisak nyújthat kellő védelmet.

A motoros védőruházat is nagyon fontos a sérülések megelőzése, illetve súlyosságának csökkentése szempontjából. Első sorban megfelelő szellőzésű és protektorokkal ellátott védőöltözet, valamint motoros csizma és kesztyű viselése ajánlott!

Ne feledjék! Magyarországon motorkerékpározás közben a bukósisak használata kötelező, a védőruházat viselése ajánlott!

…hogy mindenki hazaérjen!

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.