Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 23. 10:40, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az országhatárok sem állították meg a nógrádi nyomozókat a rablás felderítésében.

Az országhatárok sem állították meg a nógrádi nyomozókat a rablás felderítésében.

Csoportosan elkövetett rablás és életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt indult Szlovákiában eljárás ismeretlen elkövetők ellen, akik Őrhalom közelében, a határnál megvertek egy szlovák férfit a lopott értékek megtartása ér

A Szlovák Köztársaság Nagykürtösi Kerületi Ügyészsége által indított, a magyar hatóságoknak felajánlott büntetőeljárásban a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai a 2023 júliusában kezdődött nyomozás során azonosították az ismeretlen tetteseket. Egy 27 éves őrhalmi férfi és 25 éves testvére, valamint 16 éves nógrádmegyeri társuk 2023. május 15-én délután bodzázni indultak az Ipoly folyón átívelő gyalogoshídon keresztül a szlovákiai Ipolyvarbó településre. Szándékukat hamar megváltoztatták, amikor észrevettek két, hegesztéshez használt gázpalackot egy bekerítetlen ház udvarán. A három férfi megragadta a palackokat, és sietősen a híd irányába indultak, amelynek magyar oldalán hagyták járműveiket. A lopást észrevette egy 48 éves ipolyvarbói lakos, aki utánuk eredt, és megpróbálta őket számonkérni.

Az Ipoly-híd magyarországi oldalán érte utol a palackokkal menekülőket, és az elszámoltatásból szóváltás, dulakodás, majd verekedés lett, amelynek során alaposan helybenhagyták a szlovák férfit. Az ütések, rúgások és a kővel dobálás következtében a 48 éves férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elkövetők zsákmányuk egy részével elmenekültek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a nyomozás során azonosították az elkövetőket, akik vagyon elleni bűncselekmények miatt jelenleg is letartóztatásban vannak, és a napokban gyanúsítottként hallgatták ki őket. A három férfi vallomást tett az elkövetés körülményeiről.

Buda Gábor r. alezredes
sajtószóvívő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 19. 08:24, péntek | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Helyi

Sok napsütés, kevés felhő, folytatódó kánikula.

Hajnalban nyugaton néhol szemerkélhet az eső, majd napközben többnyire a napsütés lesz túlsúlyban.