Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 23. 07:21, péntek | Helyi sport
Forrás: M4SPORT

Az első piros zászló Bahreinben.

Az első piros zászló Bahreinben.

Nem autó, egy csatornafedél miatt. Bő tíz órát kellett várni a bahreini teszt első piros zászlós megszakítására – és azt sem autó okozta. Felvillant Las Vegas rémképe…

Kisebb-nagyobb megbízhatósági problémák ugyan adódtak a Forma–1 2024-es autóival, egyelőre egyetlen autó sem idézett elő piros zászlós megszakítást. Még Alexander Albon szerda délelőtti leállását is megoldották egy sárga zászlós figyelmeztetéssel.

A második napon két óra elteltével aztán először lendültek a piros zászlók, ám nem autók, hanem a pálya hibája miatt.

A helyzet a Las Vegas-it idézi, és ezúttal is van hozzá köze a Ferrarinak. Chris Medland F1-es újságíró a 11-es kanyarnál állt, amikor a Lewis Hamilton Mercedese felemelt egy csatornafedelet a kerékvető külső részén, aztán a fém rácsot Charles Leclerc Ferrarija találta el. A kerékvető mellett eközben egy lyuk tátongott, így az FIA nem habozott a megszakítással.

„Carlos Sainz szúrta ki a tárgyat a pályán, aztán Leclerc áthajtott rajta, és ekkor jöttünk rá, hogy honnan jött” – írta Medland.

Sainznak már volt „szerencséje” csatornafedelekhez. Tavaly Las Vegasban a teljes pénteki edzésnapját tönkretette egy, és még büntetést is kapott miatta. Csapata azóta is várja, hogy kártérítést kapjon.

A pálya illetékesei már dolgoznak a megoldáson. Az újraindításra azonban egyelőre várni kell. Remélhetőleg, nem annyit, mint Vegasban…

Hogy Leclerc autója megsérült-e, az egyelőre nem derült ki. A Ferrari behúzta a paravánokat, ami jelzi, lekerült a padlólemez. A vizsgálat zajlik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.

2024. Július 18. 13:39, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Megjósolhatatlan a mogyoródi verseny kimenetele.

Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek a papírforma és az erőviszonyok alapján a háromszoros világbajnok Max Verstappen az esélyese.

2024. Július 18. 12:00, csütörtök | Helyi sport

Kékszalag - Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről.

Elrajtolt az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről.