Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Április 21. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Árkossy Annamáriára emlékeztek

Árkossy Annamáriára emlékeztek

Nemrégiben már tizenötödik alkalommal telt meg a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium tornaterme az intézmény korábbi testnevelőjének, Árkossy Annamáriának az emléke előtt adózó tornaversenyen.

A számos néző, szurkoló színvonalas gyakorlatokat, emberpróbáló „mutatványokat” láthatott a különböző szereken. Az általános iskolásoknál a – diákolimpiai döntőkön is bizonyító – Gagarin DSE lányai jeleskedtek, közülük Oravecz Lili és Grajzel Adrienne szerezte meg az aranyérmet. Rajtuk kívül Pásztóról is érkezte lányok, innen egy ovis is leadta nevezését. A fiatalabb fiúknál felkészítőjük betegsége miatt csak egyetlen szécsényi próbálhatta ki magát.
A középiskolásoknál mindkét nemben a házigazda Madách DSE tornászai uralták a mezőnyt, rajtuk kívül a Bolyai és a Táncsics is adott versenyzőt, de Pásztóról is érkeztek indulók. Itt Pál Adrienn, illetve Győri Csaba végzett az első helyen.
A Kalmár Ibolya tanárnő által szervezett rendezvény immár másfél évtizede őrzi a gyönyörű sportág hagyományait, és emel méltó emléket a korábbi testnevelő előtt.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.