Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Augusztus 16. 11:30, péntek | Bulvár
Forrás: ma.hu

A világ legrosszabb útja: mint valami hullámvasút! (Videó)

A világ legrosszabb útja: mint valami hullámvasút! (Videó)

Ha mi, magyarok rendszeresen panaszkodunk a toldozott-foldozott kátyúinkra, a repedezett útjainkra és úgy általában az útviszonyokra, akkor vajon mit szóljanak az oroszok Rosztov környékén?

Nhéz szavakat találni, ha röviden akarnánk megfogalmazni, mire hasonlít az oroszországi Rosztovból kivezető út - az az út, amit a moszkvai olimpia idején építettek. Az aszfalt nemcsak be van repedezve és nem csupán néhány kátyú nehezíti meg a közlekedést, hanem szó szerint képtelenség bármilyen járművel végigmenni rajta, annyira tönkrement.

Az okokat tekintve biztosan mindenkinek lennének ötletei, kezdve a silány kivitelezéstől a túlzott használaton át az aszfalt koráig, ám egyik megoldás sem nyert: az utat a tavaszi áradások tették tönkre, előtte még teljesen jól járható volt, majd amikor levonult a víz, ez maradt a korábbi autóút helyén.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 14:49, csütörtök | Bulvár

Bródy Sándor magyar író, drámaíró és publicista

161 éve született ezen a napon Bródy Sándor magyar író, drámaíró és publicista. Hatással volt többek között Ady Endrére, Móricz Zsigmondra, Krúdy Gyulára, Szomory Dezsőre és Molnár Ferencre is.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.