Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 23. 07:55, péntek | Helyi sport
Forrás: M4SPORT

A második nap a Ferrarié: Sainz volt a leggyorsabb Bahreinben.

A második nap a Ferrarié: Sainz volt a leggyorsabb Bahreinben.

A bahreini teszt második napján Carlos Sainz futotta meg a leggyorsabb kört, miután az első etap egyik főszereplője egy felszakadó csatornafedél lett. Sergio Pérez volt a második, Lewis Hamilton pedig a harmadik, igaz, ők keményebb abroncsoko

Csütörtökön folytatódott a 2024-es szezon egyetlen – háromnapos – kollektív tesztje a szezonnyitónak is otthont adó bahreini pályán. Itt a körülmények ismét tökéletesek voltak a gyakorláshoz, az első etapban mégis nem várt fennakadás nehezítette a csapatok dolgát.

Egy kilazuló csatornafedél miatt ugyanis át kellett szervezni a programot: az ebédszünetet egy órával előrehozták, a délutáni szakaszt pedig ennyi idővel „megtoldották” a rendezők. Ez több csapat tervét is áthúzta: a Red Bull úgy döntött, ahelyett, hogy felosztja a napot, Max Verstappent a „garázsban” tartja, Sergio Pérezt pedig a pályán, a kettős beosztást pedig áttolja a zárónapra. A Ferrari eközben a szünet után még a „délelőttös” Charles Leclerc-t küldte pályára.

Később ült tehát volán mögé Carlos Sainz, aki aztán a délutáni szakaszon megfutotta a nap és a tesztidőszak eddigi legjobb körét a Pirelli C4-es abroncsával.

Másodikként Pérez végzett a Red Bull-lal, miután a csapat napja egy fékprobléma miatt döcögősen indult. Később nem adódott jelentős probléma, igaz, egy ponton a mexikói igencsak lassan tért vissza a garázsba, de egy „átvizsgálás” után viszonylag gyorsan el is hagyta azt.

Lewis Hamilton volt a harmadik a Mercedesszel, miután a nap során voltak pillanatok, amikor a gép igencsak instabilnak tűnt a hétszeres bajnok alatt (az esti órákban pedig látványosan szóra a szikrákat). Ő Pérezhez hasonlóan a C3-as abroncsot használta, vagyis az eggyel keményebb – és ennek megfelelően lassabb – keveréket, mint a tabellát elsőként záró Sainz.

Őket Lando Norris követte a McLarennek, akinek szintén nem volt problémamentes a napja: a délutáni szakaszban egy órát is a garázsban töltött, a csapat szerelői pedig bőszen ellenőrizték a versenyautó hátsó részét.

Ismét jó eredménnyel zárt Daniel Ricciardo és az RB: az ausztrál ötödik lett, igaz ő is a C4-es abroncsokon ért el legjobbját. Őt követte Leclerc, aki az első etap során még a tabella élén állt, majd Lance Stroll az Aston Martinnal és Esteban Ocon az Alpine-nal. A legjobb tízbe Valtteri Bottas és Oscar Piastri került még be.

Pérez és Hamilton mellett ma Logan Sargeant teljesített egésznapos tesztprogramot a Williamsszel: ő 11. lett és összesen 117 kört teljesített, vagyis sikeresen „pótolta” a tegnap elveszített köröket (szerdán a csapatot műszaki gondok hátráltatták).

A kerékvetős incidens legnagyobb vesztesei valószínűleg Fernando Alonso, Csou Kuan-jü, Pierre Gasly és Nico Hülkenberg voltak, ők ugyanis mind 40 alatti körmennyiséggel zárták a napot (a Bahreini Nagydíj távja 57 kör, szóval ez alatt maradtak).

A bahreini teszt pénteken zárul; a harmadik nap programja – amennyiben semmi sem jön közben – az előzőekével megegyező lesz. A gyakorlás magyar idő szerint reggel 8-kor kezdődik és 17-kor ér véget. 12 és 13 között egyórás szünet lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.

2024. Július 18. 13:39, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Megjósolhatatlan a mogyoródi verseny kimenetele.

Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek a papírforma és az erőviszonyok alapján a háromszoros világbajnok Max Verstappen az esélyese.

2024. Július 18. 12:00, csütörtök | Helyi sport

Kékszalag - Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről.

Elrajtolt az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről.