Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 21. 16:00, szerda | Helyi sport
Forrás: M4SPORT

A mai nappal kezdetét veszi a Forma–1-es mezőny bahreini tesztje. A nyitónapon 10 csapat 18 versenyzőjét láthatjuk körözni.

A mai nappal kezdetét veszi a Forma–1-es mezőny bahreini tesztje. A nyitónapon 10 csapat 18 versenyzőjét láthatjuk körözni.

A 2023-as szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után 87 nappal újra összegyúlt a Forma–1-es mezőny, és megkezdi a felkészülést a rekordhosszúságú 2024-es új idényre.

Szerdán Bahreinben kezdetét veszi a három napon át tartó előszezoni teszt, melyen előreláthatóan a 10 istálló 20 aktív versenyzője vesz csak részt.

A szerdai nyitónapon közülük mindjárt 18-at látni is fogunk: a két kimaradó Sergio Pérez és Lewis Hamilton, akik csak csütörtökön kezdik meg a munkát.

A 10-ből három istálló döntött úgy, hogy nem osztja fel mindhárom napot a két versenyzője között. A Williamsnél az első, a Red Bullnál a második, a Mercedesnél a harmadik napot felezik csak meg, a másik kettő teljes egészében az egyik versenyzőjüké.

A szerdai nap délelőttjén láthatjuk pályára hajtani Max Verstappent, George Russellt, Charles Leclerc-t, Oscar Piastrit, Fernando Alonsót, Esteban Ocont, Alexander Albont, Cunoda Jukit, Valtteri Bottast és Kevin Magnussent.

A napi program

A program mindhárom nap ugyanaz: kezdés magyar idő szerint 8 órakor, hivatalos leintés 17 órakor. A gyakorlást 12 és 13 óra között egyórás hivatalos ebédszünet szakítja félbe. Ezen egy órában kerül sor a versenyzők és a csapatfőnökök hivatalos FIA-sajtótájékoztatóira.

Eltérő gumikkal

A tesztre a Pirelli összesen 35 szett slick gumit biztosít a csapatoknak, mind az öt keverék elérhető, ám a csapatokra bízták annak eldöntését, melyik típusból mennyit kérnek. Így fordulhat elő, hogy a McLaren és az Alpine a 4-es és az 5-ös keverékek használatáról is lemondott, miközben a Ferrari 8 szettet igényelt a két puha gumiból, az Alpine meg 11-et a legkeményebb 1-esből. A nagy változatosság a csapatok eltérő taktikájáról árulkodik, és várhatóan nehezíti majd az időeredmények értelmezését.

A tavalyi legjobb idők

Az F1 már a múlt évben is Bahreinben készült fel az idényre. Akkor a három nap legjobb körét Sergio Pérez jegyezte a Red Bull-lal: a 4-es gumin futott 1:30,305 másodperces kört. Eközben Max Verstappen a 3-as gumin teljesített egy 1:31,650 másodperces időt.

A nyitónapon ezek mellett jó viszonyítási pontot jelenthet még a tavalyi első tesztnap legjobb ideje, amit 1:32,837-tel Verstappen és a Red Bull jegyzett a 3-as gumikeveréken.

A gumik tavaly óta csak kisebb szerkezeti módosításon mentek keresztül, a keverékek nem változtak, a Pirelli 2024-re kicsivel növelte az előírt minimum nyomásértékeket. Innen nézve egészen tiszta képet kaphatunk majd arról, mennyit gyorsultak az autók egy év alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.

2024. Július 18. 13:39, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Megjósolhatatlan a mogyoródi verseny kimenetele.

Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek a papírforma és az erőviszonyok alapján a háromszoros világbajnok Max Verstappen az esélyese.

2024. Július 18. 12:00, csütörtök | Helyi sport

Kékszalag - Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről.

Elrajtolt az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről.