Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2024. Február 20. 18:15, kedd | Helyi
Forrás: GYURKÓ PÉTER Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 12. alkalommal rendezte meg Országos Szakmai Versenyét a Területei Szervezetek győztes csapatai

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 12. alkalommal rendezte meg Országos Szakmai Versenyét a Területei Szervezetek győztes csapatai

A Nógrád Vármegyei Területi Szervezet ismételten részt kíván venni az egészségügyi szakdolgozók számára megrendezésre kerülő Országos Szakmai Versenyen.

Vármegyei fordulóra 4 fős csapatok jelentkezését várták. A versenyfelhívásra 5 csapat jelentkezett. A Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház- Rendelőintézetet 2 csapat, a Pásztói Margit Kórházat szintén 2 csapat képviseli a versenyen, a salgótarjáni Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház 1 csapattal vett részt.
A Budapesten megrendezésre kerülő Országos Szakmai Verseny döntőjében 2024. április 5-én a győztes csapat képviseli Vármegyénket.
Az idei év Nógrád Vármegyei versenyének időpontja 2024. február 20-án került megrendezésre, a Pásztói Margit Kórházban.
A megmérettetés a korábbi évekhez hasonlóan, elméleti (írásbeli) és gyakorlati feladatokat tartalmazott.
A verseny az írásbeli feladatokkal, tesztlap kitöltésével kezdődött.
Ezt követően kerül sor a gyakorlati feladatokra, amelyeknek bemutatása kórházi környezetben demonstrációs eszközök segítségével történt és újraélesztési feladatot is tartalmazott.
A Versenybizottság tagjai, felkérés útján, ápolás szakmai szakemberekből és gyakorlati oktatásvezetőkből áll. A bizottságban a Vármegye 3 fekvőbeteg ellátást biztosító intézményének 2-2 szakdolgozója képviseltette magát. A verseny győztese a balassagyarmati Mélyvénás Tisztelet csapata lett, a második helyezet a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Perfúzió csapata, és a dobogó harmadik helyezettje a házigazda Pásztói Margit Kórház Margit Angyalai lettek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:07, vasárnap | Helyi

Milyen volt az iWiW?

Milyen volt az iWiW kapcsolati hálója, és hogyan terjedt el az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb online szolgáltatása Magyarországon?

2024. Április 14. 08:30, vasárnap | Helyi

Sportlövő olimpiai kvalifikációs verseny - Major Veronika döntős Rióban.

Major Veronika bejutott a nyolcas döntőbe a 10 méter légpisztoly számban a Rio de Janeiróban zajló sportlövő olimpiai kvalifikációs versenyen.

2024. Április 14. 08:26, vasárnap | Helyi

Labdarúgó NB I - Debrecenben sem szakadt meg a Kecskemét rossz sorozata.

Az előző szezon ezüst- és bronzérmesének találkozóján a vendég Kecskemét 1-0-ra kikapott a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 14. 08:15, vasárnap | Helyi

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál.

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség.