Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 07. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kimondott szónak súlya van!

A kimondott szónak súlya van!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 38 éves cserhátsurányi férfi ellen.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 38 éves cserhátsurányi férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2023. szeptember 04-én 21 óra 20 perckor mobiltelefonról felhívta a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját és azt mondta, hogy a rendőrök menjenek ki a cserhátsurányi lakcímére és lőjék őt le, mert ha nem, akkor ő nyit rájuk tüzet.

Mindezeket követően 21 óra 39 perckor ismételten telefonált az ügyeletre, és a rendőrökre utalva azt mondta, hogy felrobbantja őket. A fenyegetést munkatársaink komolyan vették és értesítették a Terrorelhárítási Központ munkatársait, akik a 38 éves ittas férfit otthonában elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók - kihallgatását követően – őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. A férfi lakásán tartott kutatás során a rendőrök sem lőfegyvert sem robbanószert nem találtak.

„Aki terrorcselekmény elkövetésével fenyeget, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Buda Gábor r. alezredes
sajtószóvívő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.