Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 23. 18:21, péntek | Helyi sport
Forrás: M4SPORT

A két Ferrari mindenkinél gyorsabb volt.

A két Ferrari mindenkinél gyorsabb volt.

A köridők terén a Ferrari vitte a prímet a háromnapos teszten, és a körök számában is lehagyták a címvédő Red Bullt. Összesített statisztikák Bahreinből.

Kijelenthetjük, véget ért a Forma–1 téli előszezonja. Pénteken leintették a háromnapos bahreini tesztet, mely a tíz csapat és a húsz versenyző 2024-es rekordhosszú világbajnokságára való felkészülést szolgálta. A három nap során a 20 versenyző összesen 3695 kört, 19 997 kilométert teljesített, ami nagyjából 67 bahreini versenytávnak felel meg.


Kettős Ferrari-siker, megcsillagozva

A hét legjobb idejét Carlos Sainz jegyezte, ám szokatlan módon a második és nem a zárónapról. A Ferrari versenyzője 0,2 másodpercre megközelítette a 2023-as bahreini pole-időt, és túlszárnyalta a Red Bull tavalyi legjobb teszteredményét. A Ferrari alighanem örülne, ha egy hét múlva is az ő két versenyzőjük neve állna az eredményjelző első két sorában. Charles Leclerc 0,4 másodperccel maradt el csapattársától. A két ferrarist George Russell követi.

Az első hármas a 4-es gumikeveréken futotta a leggyorsabb körét, Leclerc és Russell azonos napon. A két versenyző között mért 0,046 másodperchez azért nem árt hozzátenni, a két gyorskör között volt 2 óra eltérés, ami a britet segítette, hiszen ő futott a hűvösebb pályán.

A sokak által favoritnak tartott Red Bull az 5. és 6. helyen zárt az összesítésben, de a 3-as gumit használók közül a leggyorsabbak voltak. Hátrányuk Sainzcal szemben 7-8 tized körül mozog.

A Pirelli adatai szerint a 3-as és a 4-es gumik között körönként 6-7 tizedmásodperc lehet a különbség. Pusztán ezzel kalkulálva csütörtökön Sainz még ezzel együtt is az élen zárhatott volna, pénteken viszont a gumikülönbség korrigálása Verstappent helyezné az élre.

Magnussen a kilométerkirály

A versenyzők által teljesített körök számában az időtabellán kevésbé jó helyen álló Haas van az élen. Kevin Magnussen 239 körével mindenkinél messzebbre jutott az elmúlt három napban, bő 4 versenytávot pakolt az új autójába.

A teljesített körök számát nyilván befolyásolta, hogy kit ért a pályán az elmúlt két nap két piros zászlós megszakítása.

A legtöbb időt a garázsban Logan Sargeant, Pierre Gasly és Lando Norris vesztegette el, akik csaknem 100 körrel maradtak el Magnussentől. Ez nagyjából akkora differencia, mintha egy tesztműszakkal kevesebbet teljesítettek


A Haas az élcsapatok előtt

A csapatok között is a Haas vitte a prímet. Két versenyzőjükkel 441 kört abszolváltak, a Ferrarit és a Red Bullb megelőzve. A lista végén a McLaren és a Williams zárt, akiket sokféle műszaki probléma hátráltatott a teszt során.


Mercedes-motorok fölényben

A motorgyártóknál meglepetés nem történt. A négy gyártó a kiszolgált csapatok számának megfelelő sorrendben zárt a teljesített táv szempontjából. Élen a négy csapattal dolgozó Mercedes, őket a három csapatos Ferrari, a két csapatos RBPT-Honda, és az egy csapatos Renault követi. A Mercedes a motorjaival 4-szer annyi kört teljesített, mint a Renault.

A motorgyártók által teljesített körök, kilométerek:

Motor Megtett kör Megtett km

1. Mercedes 1367 7496

3. Ferrari 1236 6424

5. Honda 758 4303

4. Renault 334 1775

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.

2024. Július 18. 13:39, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Megjósolhatatlan a mogyoródi verseny kimenetele.

Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek a papírforma és az erőviszonyok alapján a háromszoros világbajnok Max Verstappen az esélyese.

2024. Július 18. 12:00, csütörtök | Helyi sport

Kékszalag - Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről.

Elrajtolt az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről.