Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2024. Február 12. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei!

A hétvége eseményei!

Négy esetben riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat,Tűz keletkezett egy salgótarjáni társasház második emeleti lakásában,

Négy esetben riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat szombaton. Szirákon kétszer is felcsaptak a lángok a délutáni órákban. Magyargécen fél hektár nádas semmisült meg a tűz következtében. Kazáron összesen tizennyolc hektár bozótos és száraz fű égett le. A vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Tűz keletkezett egy salgótarjáni társasház második emeleti lakásában szombat délután a Március 15. utcában. A lakásban tűzhelyen felejtett olaj gyulladt ki, innen terjedtek át a lángok a konyha berendezési tárgyaira. A salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, egy vízsugár segítségével eloltották a tüzet, majd átszellőztették a társasházat. Az egységek a füsttel telítődött épületből huszonegy embert menekítettek ki.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó vasárnap kora reggel Szécsényben, a Rákóczi úton. Az ütközés hatására megdőlt és megrepedt az oszlop. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből el tudta hagyni a gépkocsit. Az egység átadta a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak.

Lesodródott az úttestről, az árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó vasárnap délután a 2-es főúton, Tolmács közelében. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd letakarították az úttestről a törmeléket. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, aki a baleset során nem szenvedett sérüléseket.

A járműforgalmat veszélyeztette egy megdőlt fa vasárnap délután Salgótarjánban, Kotyháza pusztán. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: NVMKI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 18:00, vasárnap | Helyi

MERRE TOVÁBB SALGÓTARJÁN?

Sokan, sok helyen kérdezik mostanában: Mi a véleménye Salgótarjánról? Ön hogy érzi magát? Milyen gondjai vannak? Min változtatna? Itt feltettünk 2 egyszerű kérdést amire érdemes válaszolnia!

2024. Március 03. 17:42, vasárnap | Helyi

Ha ezt meglépik a háziorvosok, abból baj lesz.

A Magyar Orvosi Kamara felmérése szerint az alapellátó orvosok negyede a magánellátásban fog a következő három évben munkát vállalni a jelenlegi státusza rovására.

2024. Március 03. 17:39, vasárnap | Helyi

Salgótarján „nemzetközi“ piaca - 2018

04. 12. 2018./Rudo barátom a családjával Besztercebányáról jött le vásárolni Salgótarjánba a piacra. „Gyere el te is Géza, kell a tolmács.” Örömmel mentem. Félévente egyszer lejár Tarjánba vásárolni.

2024. Március 03. 17:20, vasárnap | Helyi

Lengyel piac - Salgótarjánban (is) :-D

A rendszerváltás előtti idők jellegzetessége volt a Lengyel piac. Ez volt az a hely, ahol be lehetett szerezni a kétes eredetiséggel rendelkező, nyugatinak látszó árukat anno. De miért volt lengyel egyáltalán?