Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 12. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei!

A hétvége eseményei!

Négy esetben riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat,Tűz keletkezett egy salgótarjáni társasház második emeleti lakásában,

Négy esetben riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat szombaton. Szirákon kétszer is felcsaptak a lángok a délutáni órákban. Magyargécen fél hektár nádas semmisült meg a tűz következtében. Kazáron összesen tizennyolc hektár bozótos és száraz fű égett le. A vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Tűz keletkezett egy salgótarjáni társasház második emeleti lakásában szombat délután a Március 15. utcában. A lakásban tűzhelyen felejtett olaj gyulladt ki, innen terjedtek át a lángok a konyha berendezési tárgyaira. A salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, egy vízsugár segítségével eloltották a tüzet, majd átszellőztették a társasházat. Az egységek a füsttel telítődött épületből huszonegy embert menekítettek ki.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó vasárnap kora reggel Szécsényben, a Rákóczi úton. Az ütközés hatására megdőlt és megrepedt az oszlop. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből el tudta hagyni a gépkocsit. Az egység átadta a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak.

Lesodródott az úttestről, az árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó vasárnap délután a 2-es főúton, Tolmács közelében. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd letakarították az úttestről a törmeléket. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, aki a baleset során nem szenvedett sérüléseket.

A járműforgalmat veszélyeztette egy megdőlt fa vasárnap délután Salgótarjánban, Kotyháza pusztán. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: NVMKI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.