Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Február 05. 10:25, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei!

A hétvége eseményei!

Lesodródott az úttestről és az árokba csapódott egy személyautó,Az árokba hajtott egy gépkocsi,Két álló autónak ütközött egy harmadik személyautó,Elektromos vezetékre dőlt két nagy méretű fenyőfa.

Lesodródott az úttestről és az árokba csapódott egy személyautó szombat reggel Endrefalván, a Besztercebánya úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók és a Szécsényfelfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet, majd a forgalom irányításában segédkeztek. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből el tudta hagyni az autót.

Az árokba hajtott egy gépkocsi szombat délelőtt a 22-es főúton Ságújfalu és Kishartyán között. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd letakarították a baleset során keletkezett törmeléket az úttestről. A jármű három utasa el tudta hagyni a roncsot.

Elektromos vezetékre dőlt két nagy méretű fenyőfa szombat délelőtt Salgótarjánban, az Aknász úton. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fákat a vezetékről. Az eset során anyagi kár nem keletkezett.

Négy alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat szombaton. A délutáni órákban Szirákon kétszer is lángra kapott a nádas. Este Bátonyterenyén, a Lengyendi úton, illetve Taron, a Dankó úton égett a száraz fű. A lángokat a berceli, a bátonyterenyei és a pásztói hivatásos tűzoltók fékezték meg puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Két álló autónak ütközött egy harmadik személyautó szombat este Püspökhatvanban, a Szabadság utcában. A berceli hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították a roncsban rekedt sofőrt, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az egység mindhárom járművet áramtalanította.

Lerakódott korom égett vasárnap délután egy Tarjáni úti családi ház kéményében, Pilinyben. A szécsényi hivatásos tűzoltók, az Endrefalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Szécsényfelfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eltávolították a kéményből a lerakódott égésterméket, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a fűtőberendezést, ameddig azt szakember át nem vizsgálja. Mivel a ház fűtését más módon nem tudták megoldani, ezért a lakókat ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Tóth Richárd tű. őrmester – Bercel KvŐ, Szécsény KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.