Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 16. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei.

A hétvége eseményei.

Tűz keletkezett egy nyolcvan négyzetméteres családi házban pénteken késő éjjel, Felhalmozott hulladék égett egy lakatlan épületben, Egy családi ház kerítésébe csapódott egy személyautó, Kigyulladt egy családi ház fatárolóként has

Tűz keletkezett egy nyolcvan négyzetméteres családi házban pénteken késő éjjel Érsekvadkerten, az Új soron. A ház tetőterében berendezési tárgyak égtek, a lángok a tetőhéjazatra is átterjedtek. A balassagyarmati és a rétsági hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével oltották el a tüzet. Mivel az épület lakhatatlanná vált, tizenhárom lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be.

Felhalmozott hulladék égett egy lakatlan épületben szombat délelőtt Mátraverebélyben, a Vasút úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt át az épületre. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy családi ház kerítésébe csapódott egy személyautó szombat este Salgótarjánban, a Medvesi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből el tudta hagyni a gépkocsit.

Nádas égett körülbelül fél hektáron vasárnap délelőtt Magyargécen, a Petőfi utcában. A szécsényi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy családi ház fatárolóként használt, kilenc négyzetméteres melléképülete vasárnap este Csitáron, az Akácfa úton. A balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó eloltotta a lángokat, valamint két propánbutángáz-palackot is kivitt az épületből. Az egységek visszahűtötték a melléképületben felhalmozott fát és a tűzzel érintett gázpalackot. A káreset felszámolásában a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei is részt vettek. Személyi sérülés nem történt.

Két esetben riasztották kéményben keletkezett tűzhöz a Nógrád vármegyei tűzoltókat vasárnap. Délután Drégelypalánkon, a Bem utcában, pár órával később Ipolytarnócon, a Rákóczi utcában izzott át a lerakódott égéstermék egy-egy családi ház kéményében. Előbbi helyszínen a rétsági, utóbbin a szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a HELP Mentőegyesület önkéntesei avatkoztak be. Az egységek az izzó korom eltávolítása után felhívták a lakók figyelmét, hogy az érintett égéstermék-elvezetőket ne használják annak felülvizsgálatáig. A drégelypalánki ingatlan lakói nem tudták más módon megoldani az épület fűtését, ezért ideiglenesen rokonok fogadták be őket. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Balassagyarmat HTP; Rétság KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.