Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 13. 12:10, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

7 nap – 21 baleset!

7 nap – 21 baleset!

Az elmúlt egy hét során Nógrád vármegyében nyolc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások.

Salgótarján irányából Zagyvapálfalva felé közlekedett a 21-es számú főúton egy 21 éves nő személygépkocsival 2023. június 6-án 23 óra 15 perc körül, amikor a Budapesti úthoz érve a vizes úttesten a járművel megcsúszott, egy közvilágítást tartó oszlopnak ütközött, majd az úttestre visszapördült. A sofőr a balesetben megsérült.

Ugyanezen a napon éjfél előtt pár perccel haladt a 23 éves sofőr Nagylóc és Szécsény településeket összekötő útszakaszon, amikor az esőzéstől nedves úttesten járművével megcsúszott, és egy fának ütközött. A balesetek következtében a járművezető megsérült.

Az elmúlt egy héten a vármegyei rendőrök további hat személyi sérüléssel járó és tizenhárom anyagi káros baleset helyszínén, valamint kettő ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a hirtelen lehulló, és az úttestre kerülő nagy mennyiségű eső miatt az útburkolat felülete csúszóssá válik. A gépjármű abroncsain lévő bordák nem tudják elvezetni az úttesten lévő nagy mennyiségű csapadékot, ezért a tapadás a gumiabroncs és az úttest között jelentősen csökkenhet. Kérjük, ilyen útszakaszon történő áthaladás során kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat és fékezést, sebességüket gázelvétellel és motorfékkel csökkentsék!

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra is, hogy a hirtelen bekövetkező időjárás-változások nagymértékben befolyásolhatják a közlekedésben résztvevők reakcióit. Kérjük a gépjárművezetőket, hogy vezessenek óvatosan és körültekintően, a KRESZ szabályait betartva! Sebességüket mindig a látási, az időjárási- és az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg!

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.