Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Március 31. 07:31, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

4 nap – 9 baleset

4 nap – 9 baleset

Nógrád vármegyében az elmúlt négy napon kilenc közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 22 éves férfi közlekedett személygépkocsival Szarvasgede irányából Palotás felé 2023. március 28-án 16 óra körül, amikor az egyenes útszakaszon járműve elejével fékezés nélkül nekiütközött az előtte a forgalmi sáv közepén, az úton folyó munkák miatt álló tehergépkocsi hátuljának. A baleset következtében mindkét jármű vezetője megsérült.

Ugyanazon a napon 16 óra 52 perc körüli időben egy 33 éves nő haladt személygépkocsival a 2122-es számú úton Alsótold irányába, amikor a jármű utasterében zsebkendőt keresett, amelynek során az úttestről lehajtott és fának ütközött. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Az elmúlt négy napon a vármegye rendőrei további három személyi sérüléssel járó és négy anyagi káros baleset helyszínén, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívja a figyelmet, hogy a gépjárművezetés veszélyes üzem. Bármilyen, a biztonságos vezetést hátrányosan befolyásoló körülmény érzékelése esetén lassítsanak, szükség esetén álljanak meg és hárítsák el a figyelmet elvonó vagy megosztó körülményt. Csak akkor menjenek tovább, ha a biztonságos járművezetés feltételei fennállnak. Ne feledjék! A látást hátrányosan befolyásoló környezeti tényező lehet a sötétség, a köd, a csapadék, de lehet a homokvihar és az alacsonyan járó, és a vezetőt elvakító napsütés is.

…hogy mindenki hazaérjen!

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.