Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 16. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

A felhők közül kisüt a nap.

A felhők közül kisüt a nap.

Reggelre többfelé képződik pára, köd, de délelőtt ezek gyorsan feloszlanak. Kezdetben északon lehetnek felhősebb tájak is.

Péntek Napközben sok napsütésre számíthatunk, csak északon takarhatják gyakrabban felhők a napot. Csapadék sehol sem várható. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és +4 fok között alakul. Napközben 10 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakulhat ki átmeneti jelleggel kisebb eső, zápor. Napközben sokfelé északnyugatira fordul a szél, de csak helyenként kísérhetik élénk lökések. Reggelre ismét több tájegységünkön képződhet pára, köd. Hajnalban többfelé fagyni fog. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Vasárnap változóan napos-felhős időben lesz részünk, csak néhol fordulhat elő rövid ideig tartó eső, illetve zápor. Az északias szelet a Dunántúlon, valamint keleten és északkeleten élénk, erős lökések kísérhetik. Enyhébb lesz a reggel, napközben pedig 8-14 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn délkeleten süthet ki hosszabb időre a nap, máshol sok felhő lesz felettünk. Kisebb eső, zápor csak késő délután, este alakulhat ki elszórtan. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 6 és 14 fok között alakulhat.

Kedden a változóan felhős-napos időben elszórtan kialakulhat kisebb eső, zápor, de nem lesz tartós a csapadékhullás. Sokfelé feltámad az északnyugati szél. 7 és 14 fok közötti maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg, helyenként nyirkos hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

Nagy lesz a napi hőingás, emiatt vérnyomás-ingadozás, szívproblémák, fejfájás és migrén is előfordulhat.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

A napos idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz több órát is a szabadban tölteni napközben.

Öltözzünk rétegesen, mert reggel hideg lesz, így könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken száraz utakra számíthatnak a közlekedők, csapadék sehol sem várható.

Hajnalban, reggel több tájegységünkön is pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délkeleti szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.