Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 15. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Fagyos reggel, nyugis nappal.

Fagyos reggel, nyugis nappal.

Az ország nagy részén változóan felhős-napos időben lesz részünk, a legtöbb napsütésre északkeleten van kilátás.

Csütörtökön Kezdetben északnyugaton elszórtan kisebb eső kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban -5 és +5, napközben pedig 8 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken általában sok napsütésre számíthatunk, de északon felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton néhol megerősödik a délkeleti szél. Hajnalra többfelé pára, köd képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és +3 fok között alakul. Napközben 10 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Szombat reggelre több tájegységünkön is párássá, ködössé válhat a levegő, viszont délelőtt már sokfelé a napsütésé lehet a főszerep. Délután viszont nyugaton, északnyugaton beborul az ég, és a nyugati tájakon kisebb eső is kialakulhat. Gyenge, mérsékelt marad a szél. Délután 10-15 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap és hétfőn sok felhő lesz felettünk, csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap. Elszórtan kisebb eső, zápor is kialakulhat. Vasárnap a Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet, hétfőn pedig északkeleten lehet élénk az északias szél. Reggelente párás, ködös tájakkal is találkozhatunk. Vasárnap 6 és 15, hétfőn 6 és 13 fok között alakulhatnak a maximumok.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

Nagy lesz a napi hőingás, emiatt ingadozhat a vérnyomás, valamint fejfájás, migrén is előfordulhat.

Sokfelé több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz több órát is a szabadban tölteni napközben.

Öltözzünk rétegesen, mert reggel hideg lesz, így könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön az ország legnagyobb részén száraz utakra számíthatnak a közlekedők, csak kezdetben alakulhat ki északnyugaton elszórtan kisebb eső, így az erre autózók vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatnak.

Hajnalban, reggel helyenként pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.